Opinia Timisoarei

Stefan Dragulescu nu isi poate alege favoritul pentru functia de rector al Universitatii de Medicina din Timisoara. Nu are drept de vot!

TIMISOARA. Peste 1 saptamana se alege noul rector al Universitatii de Medicina si Fermacie „Victor Babes” din Timisoara, insa actualul rector nu are drept de vot in acest scrutin deoarece are deja varsta de pensionare implinita de mult.

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a emis recent un ordin prin care li se interzice sa participe la vot rectorilor in functie care au implinita varsta de pesnionare, 65 de ani, la data alegerilor pentru functia de rector al universitatii. Este si cazul actualului rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, Iosif Stefan Dragulescu.

In cadrul procesului de desemnare a rectorului, pe lista persoanelor cu drept de vot nu vor putea fi inscrise cadrele didactice si de cercetare care au implinit varsta de pensionare la data sustinerii alegerilor„, se arata in ordinul ministrului.

Iosif Stefan Dragulescu este vizat de acest ordin pentru ca a implinit varsta de pensionare in urma cu 4 ani, dar nu a iesit la pensie si si-a continuat mandatul de rector, intre timp. El a explicat cum a fost posibil acest lucru: „Legea organica spune ca cei care au functie, raman pe post pana la final de mandat„. Asa s-a intamplat si in cazul lui Dragulescu, acesta alegand functia in defavoarea pensionarii.

Asadar, in urma acestui ordin al ministrului, favoritul lui Stefan Dragulescu pentru functia de rector al UMF, Marius Raica, actual prorector, ramane fara un vot de sustinere. In acelasi timp, Stefan Dragulescu spune ca nu recunoaste acest ordin al ministrului care incalca in primul rand Constitutia.

Nu am auzit de acest ordin. Atat timp cat un om este in activitate, are dreptul sa voteze. Cea mai importanta lege este Constitutia, apoi celelalte legi si ordine de ministru. Un ordin de ministru nu poate fi mai important decat o lege organica. Nu e mare lucru acest ordin, e un vot in minus, dar e vorba de principiu, de a respecta o lege organica. Chiar nu ma afecteaza sa fiu sincer„, a mai declarat Dragulescu.

Numele lui Iosif Stefan Dragulescu a fost implicat intr-un alt scandal, alaturi de Nicolae Robu si Ecaterina Andronescu. Agentia Nationala pentru Integritate a decretat ca acestia sunt incompatibili, deoarece exercita functia de rector si cea de parlamentar

Alegerile pentru functia de rector al UMF Timisoara sunt programate pe data de 27 februarie, iar pentru functia de rector s-au inscris Marius Raica, Sorin Pescariu si Dorel Sandesc.

CITESTE SI: Trei candidati lupta pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara

Exit mobile version