Opinia Timisoarei

Statistica naucitoare: Cati romani au WC-ul in fundul curtii, dar internet in casa?

Mai putine WC-uri la sat, mai multi oameni care au in case conexiune la internet. Un studiu recent realizat de BRAT arata ca utilizatorii de internet se apropie de 60% in mediul rural, insa doar 28% au o toaleta in propria locuinta.

La nivel national, 68% din populatia cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani utilizeaza internetul, adica 10,3 milioane de oameni, dintre care 36% din mediul rural si 64% din mediul urban. Zilnic, la nivel nationl, 50% din populatia cu varste cuprinse intre 14 si 64 ani, adica 7,6 milioane oameni, foloseste internetul, informeaza incont.ro.

In mediul rural, situatia este destul de neasteptata. 99% dintre oameni au acces la electricitate, 62% au conexiune la internet in gospodarie, iar 45% au alimentare la apa curenta, acelasi procent fiind inregistrat si in cazul canalizarii. Pe de alta parte, 36% dintre oameni au baie sau dus in interiorul locuintei, 32% beneficiaza de alimentare cu apa calda si doar 28% au un grup sanitar in locuinta.

Daca va intrebati pentru ce folosesc persoanele de la sat internetul, 69% dintre acestia il intrebuinteaza pentru e-mail, 77% acceseaza retelele de socializare, 71% citesc ziare sau reviste, 59% cauta informatii cu ajutorul motoarelor de cautare, 59% urmaresc materiale video online, 52% cumpara diverse produse/ servicii online, 25% il folosesc pentru servicii bancare si 37% pentru dating si flirt.

In functie de modul de conectivitate pe care il aleg, 91% din utilizatorii de internet din mediul rural folosesc calculatorul, 18% – tableta si 59% – telefonul mobil/smartphone. In zona urbana, 95% dintre internauti folosesc calculatorul, 15% – tableta si 45% – telefonul mobil/ smartphone.

Potrivit unui studiu realizat de SNA Focus, veniturile si cheltuielile lunare intr-o gospodarie din zona rurala din 2014 se aseamana cu cele mediul urban al anului 2008, informeaza aceeasi sursa.

Exit mobile version