Opinia Timisoarei

Statiile in care va opri viitorul ‘metrou adevarat’ pe care il vrea Nicolae Robu la Timisoara si care va merge doar pe sub pamant. Un proiect nou-nout are primii bani prevazuti in bugetul orasului pe 2018

TIMISOARA. Alt an, alt buget, alti bani prevazuti pentru un studiu de legat de metrou la Timisoara.

CITESTE SI: Cel mai tare Aquapark din Europa de Est, la Timisoara, are primii bani prevazuti in proiectul de buget pe 2018 

Nicolae Robu nu se lasa, mai ales ca recent si omologul sau din Cluj Napoca, Emil Boc, anunta un asemenea proiect de anvergura pentru orasul sau.

De asta data, Nicolae Robu a abandonat vechea ideea cu metrou usor care sa circule pe liniile CFR, pe la suprafata, pentru ca nu poate fi realizat, si vrea unul autentic, care sa mearga pe sub pamant, pe sinele lui.

In proiectul de buget pe 2018, au fost alocati banii pentru studiul de prefezabilitate pentru „realizarea unui sistem de transport in comun de tip metrou” – 145.000 de lei.

Potrivit ambitioaselor planuri ale primariei, viitorul metrou va asigura legatura directa intre Aeroportul International Timisoara si zona industriala din Calea Sagului. Practic, va strabate intreg orasul prin subteran si va avea cel putin 6 statii: Aeroport, Iulius Mall, Gara de Nord, Centru si Sagului.

Va face legatura din zona industriala din Calea Sagului, zona magazinelor de la periferia orasului, cu zona aglomerata din centru. Va trece pe la gara, pe la mall-uri. Trebuie legata periferia orasului, gara, centrul, cumva zona aglomerata de la mall-uri si sa ajunga in zona Demetriade si apoi spre Aeroport„, explica pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Vom merge cu tramvaiul de la Gara de Nord din Timisoara pana la Solventul. Ce alte planuri are Primaria in bugetul pe 2018 pentru acest tip de transport in comun 

Ramane de vazut ce informatii pretioase va scoate la iveala Studiul de prefezabilitate legate de traseul ideal si de terenul mlastinos al Timisoarei. Cat despre costuri si orizont de realizare, acestea se vor regasi in alte studii.

Proiectul de buget pe 2018 va fi pus in dezbatere publica luni, 19 februarie, de la orele 15.00, la sediul primariei, pentru ca orice timisorean interesat de felul in care se cheltuiesc banii orasului sa poata veni sa-si spuna parerea.

Proiectul de buget pe 2018 poate fi consultat aici.

 

Exit mobile version