Opinia Timisoarei

Start la inscrierea copiilor la gradinita. Calendarul si criteriile

Parintii care isi vor trimite copiii la gradinita din aceasta toamna ii pot inscrie de luni. Procedura are loc in doua etape in acest an si se face online.

CITESTE SI: Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara: Este prea devreme sa renuntam la masca 

Astfel, prima etapa are loc intre 8 iunie si 3 iulie, iar cea de-a doua intre 20 iulie si 10 august. Inscrierile pot fi facute online, telefonic sau prin fax, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei.

Cazurile care nu au fost clarificate in cele doua etape de inscrieri se pot rezolva in perioada 11 – 31 august.

AICI puteti descarca formularul necesar inscrierii copiilor la gradinita.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele:

existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti);
existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva;
existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului, insotit de certificatul de orientare scolara, eliberat de Comisia de orientare scolara si profesionala.

Citeste mai multe: AICI

Foto: Arhiva

Exit mobile version