Opinia Timisoarei

Start in programul ‘Trotinete pentru studenti’, la Timisoara. Primele ajung in curand in statii speciale

TIMISOARA. In decembrie primarul Nicolae Robu anunta demararea unui nou proiect al municipalitatii prin care spera sa… reduca aglomeratia in traficul din zona centrala la Timisoara

CITESTE SI: Se cumpara 44 de autobuze electrice pentru Timisoara. Ministerul Dezvoltarii a lansat licitatia

Primaria anunta la finele anului trecut achizitionarea de trotinete care sa fie amplasate in zona Complexului Studentesc, pentru ca tinerii sa nu mai fie nevoiti sa isi foloseasca masinile. Edilul spunea ca va cumpara si segway-uri.

Ceea ce in decembrie era doar o idee, acum devine realitate.

Vor veni in curand si trotinetele si, dupa ce vine bugetul, vom putea da drumul si la achizitia de seqway. 10 trotinete vor veni in curand si vor fi gestionate ca si bicicletele din sistemul actual„, a anuntat primarul Nicolae Robu.

La sfarsitul anului 2018, primarul Nicolae Robu anunta semnarea contractului pentru achizitia trotinetelor si segway-urilor.

Avem deja semnat contractul pentru achizitia unui sistem cu gestiune informatizata cu 3 statii, fiecare cu capacitatea de 10 trotinere si un total de 25 de trotinete. Pret total – 129.000 de lei, iar furnizorul e o firma din Craiova, din cate am inteles cel mai tare furnizor de trotinete. Si segway-urile au ramas in atentia noastra si vor fi in special pentru studenti. E deranjant sa vezi ca sunt putine locuri de parcare si se circula mult cu masina. Sunt convins ca multi studenti nu vor mai veni cu masina la universitate, ci vor lua segway-ul… Inca nu am stabilit unde punem statiile exact, dar probabil 2 statii vor fi in Complexul Studentesc si o a treia undeva la indemana si pentru studentii de la Vest si pentru cei de la Politehnica„, spunea in urma cu doua luni primarul Nicolae Robu.

De mentenanta sistemului de trotinete se va ocupa firma furnizoare din Craiova, in perioada de garantie, dupa care de ele va avea grija STPT, exact ca in cazul bicicletelor.

Exit mobile version