Opinia Timisoarei

Starea de Alerta se prelungeste cu inca o luna, din cauza numarului mare de cazuri de COVID. Decizia Guvernului

Guvernul se reuneste in sedinta, vineri, avand pe ordinea de zi un proiect de hotarare privind prelungirea starii de alerta cu 30 de zile, incepand din 16 august, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sedinta de Guvern este programata sa inceapa la ora 17.00.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca, inaintea sedintei de Guvern, va fi o intrunire a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), in contextul hotararii care prevede prelungirea starii de alerta.

Incepand cu data de 16 august 2020 se prelungeste cu 30 de zile starea de alerta pe intreg teritoriul tarii, instituita prin Hotararea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobata cu modificari si completari prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 5/2020, cu modificarile si completarile ulterioare„, se arata in proiectul de hotarare ce va fi supus aprobarii Executivului.

Ce masuri sunt prevazute:

Exit mobile version