Opinia Timisoarei

Stalpul infipt in asfalt pe Calea Stan Vidrighin care isca nedumerire la Timisoara. Video

TIMISOARA. Cele mai noi imagini surprinse din aer cu o drona, de catre un cititor opiniatimisoarei.ro, arata stadiul lucrarilor pe santierul de pe Calea Stan Vidrighin, fosta Calea Buziasului, despre care reprezentantii primariei sustin ca sunt in avans si ca ar putea fi terminate mai repede de termenul fixat.

CITESTE SI: Numai drapelul Romaniei mai flutura pe cel mai trist santier din Timisoara. Pasajul Solventul, gata poate in 2025. Video

In aceste zile, muncitorii PORR se concentreaza in zona intersectiei cu strada 1 Decembrie, unde inlocuiesc liniile de tramvai si retelele de utilitati, respectiv vor amenaja trotuarele si carosabilul.

Cea mai noua filmare de pe santier scoate, insa, la iveala o situatie surprinzatoare – un stalp de semaforizare fixat deja in carosabil, intr-o pozitie nefireasca in raport cu configuratia viitoarei intersectii cu strada Batania, unde va dirija traficul.

Asta o fi un future sau un bug? Daca va uitati in video, o sa vedeti ca acolo drumul se lateste cu zeci de metri inainte, pentru virajul la stanga, asa ca stalpul e in carosabil, pe respectiva banda’, a atras atentia, alaturat fotografiei, un utilizator al Forumului STPT.

Iata si imaginile filmate de la inaltime pe Stan Vidrighin care vin sa justifice uimirea.

Cum lucrarea inca nu este finalizata si mai este cale lunga pana la acel moment, iar stalpul, vechi sau nou, ramas de asta data pe carosabil, situatia e mai greu de comparat cu cea de pe Cetatii la care a condus o greseala flagranta de calcul , si unde la probe tramvaiele loveau un stalp de sustinere fire de contact pus prea aproape de linii, si pe care, dupa ce au spart din nou intersectia de la Ciocanul si au mutat liniile, muncitorii aveau sa-l reteze definitiv, pentru siguranta, cu doar cateva zile inainte de inaugurare.

CITESTE SI: Dorel loveste din nou la Timisoara. A fost retezat stalpul din calea tramvaiului pe bulevardul Cetatii. Video

Pe Calea Vidrighin se lucreaza in aceasta perioada si la montarea sistemului de irigatii, astfel incat spatiile verzi care vor fi amenajate sa poata fi intretinute in conditii optime. De asemenea, se desfasoara lucrari de suprastructura pentru linia de tramvai, lucrari de suprastructura a drumului, inclusiv drumuri laterale, trotuare, accese si piste de biciclete.

Dupa modernizarea completa a intersectiei cu strada 1 Decembrie 1918, va fi turnat ultimul strat de asfalt dintr-un capat in altul si va fi realizata semnalizarea rutiera. Reprezentantii primariei apreciau recent ca bulevardul va fi complet gata in vara.

Valoarea totala a proiectului realizat de firma PORR este de 101.227.978 lei, din care 67.548.089 bani europeni.

Exit mobile version