Opinia Timisoarei

Stadiul lucrarilor pe Bulevardul Cetatii din Timisoara. Ultimele imagini de pe santierul ce trebuie sa fie gata anul acesta. Video

TIMISOARA. Au ajuns la peste 70% realizare lucrarile de modernizare de pe bulevardul Cetatii din Timisoara. Santierul a avansat treptat, pe portiuni, in functie de realizarea interventiilor structurale.

CITESTE SI: Modernizarea de pe Calea Bogdanestilor a ajuns la putin peste 50% realizare. Trebuie sa fie gata inainte de Revelion. Ultimele imagini de pe santier. Video

Potrivit autoritatilor locale, pana la sfarsitul lunii ianuarie, lucrarile la calea de rulare a tramvaielor erau finalizate aproape in totalitate, pe tronsonul cuprins intre Calea Bogdanestilor si strada Gheorghe Lazar.

S-a realizat in intregime reteaua de drenaj longitudinal, la fel si lucrarile de fundatii si terasamente aferente caii de rulare a tramvaielor, fiind turnat inclusiv stratul de piatra sparta. De asemenea, pe acelasi tronson au fost pozitionate deja in intregime sinele.

Pe de alta parte, si in bucla de intoarcere a tramvaielor, pe Calea Torontalului, au fost facute lucrarile de fundatii si terasamente si au fost pozitionate liniile de tramvai, si se lucreaza la montarea schimbatorului care actioneaza macazul, la sistemul de comanda si control si opritorul caii de rulare.

In ceea ce priveste partea carosabila, pe tronsonul cuprins intre Calea Bogdanestilor si strada Gheorghe Lazar, pe partea dreapta, lucrarile sunt aproape complete, acum fiind montate borduri ori realizate peroane.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, zilele trecute, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Pe partea stanga majoritatea lucrarilor sunt abia la 20%. In continuare muncitorii fac sapaturi in apriza drumului, astern stratul de balast in fundatia interioara si fac lucrari de fundatii si terasamente, aferente trotarului. Tot in aceasta zona s-a trecut de 50% cu stadiul lucrarilor la retelele de canalizare, apa si telecomunicatii, reteaua de termoficare a fost inlocuita complet, iar cel mai mult de lucru mai este pe partea de executie a subtraversarilor, montarea tevilor de protectie si a sistemului de irigatii.

Intre Calea Bogdanestilor si Calea Torontalului, pe intregul tronson al Bulevardului Cetatii, au fost montati stalpii de sustinere a liniei contact pentru alimentarea cu energie electrica a tramvaielor si s-au realizat instalatiile de iluminat public in proportie de 73%.

In perioada urmatoare, muncitorii vor lucra pe partea stanga a santierului, la realizarea retelelor edilitare.

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuiea sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

Exit mobile version