Opinia Timisoarei

Sportul bazat pe exercitii din antrenamentul soldatilor americani, care a prins aripi la Timisoara! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Garanteaza un trup perfect si armonios numai bun de prezentat la plaja sau la strand, dar si o sanatate de fier! Un nou sport ia avant la Timisoara si castiga adepti pe zi ce trece in randul celor care frecventeaza salile din oras si nu numai.

Este vorba de TRX. Bazate pe un concept folosit in pregatire de soldatii americani, exercitiile care se fac cu ajutorul unor bretele elastice speciale sunt foarte apreciate, atat de barbati, cat si de femei.

In antrenamentul TRX totul se intampla prin incordarea puternica a abdomenului intr-o permanenta alerta in lupta pentru echilibru. Fandari, genuflexiuni, flotari sau chiar tractiuni, toate pot fi realizate cu ajutorul unui singur aparat.

De ce e bun TRX-ul? Pentru ca lucreaza toate grupele de muschi. Ce inseamna toate grupele de muschi? Incepand de la grupe mari – picioare, spate, piept – continuand cu grupele mici – brate, umeri, gambe„, explica pentru opiniatimisoarei.ro Alex, unul dintre antrenorii de TRX din Timisoara.

Specialistii spun ca exercitiile inspirate din antrenamentul puscasilor marini americani s-au raspandit rapid pentru ca prezinta un risc redus de accidentare. Acest tip miscari imbunatatesc rezistenta, echilibrul, dar si mobilitatea. Marele avantaj este ca bretelele elastice pot fi folosite aproape oriunde – la sala, acasa sau chiar in parcuri.

Soldatii americani nu renunta la TRX nici in teatrele de operatiuni.

Exit mobile version