Opinia Timisoarei

Spiritul de tata l-a scos in strada! Marius Dugulescu militeaza pentru protejarea familiilor

TIMISOARA. Romani din intreaga Europa, dar si din America si Australia au iesit in strada pentru a protesta impotriva abuzurilor comise de Institutia Protectiei Copilului din Norvegia – Barnevernet, acuzata ca ar fi smuls abuziv din familia unor romani cinci copii. La randul sau, tata a doi micuti, Marius Dugulescu n-a putut sta pasiv. Spiritul patern l-a scos in strada alaturi de manifestanti unde si-a aratat, neconditionat, sustinerea pentru institutia familiei.

Am venit sa sustin familia Bodnariu, am doi copii si simt durerea lor, simt lipsa pe care ei o simt, simt suferinta pe care ei o au in sufletul lor pentru ca au fost despartiti pe nedrept de copiii lor. Astazi sunt luati copiii familiei Bodnariu, maine s-ar putea sa fie copiii nostri. Nu stim exact ce influente vin din intreaga lume, dar stim ca se exporta multa nedreptate si mizerie. Romania trebuie sa stea aproape de cuvantul lui Dumnezeu, iar familia trebuie sustinuta cand aceste forte oculte lupta impotriva ei”, a spus, vizibil emotionat, Marius Dugulescu.

Nu este pentru prima data cand Dugulescu se implica in astfel de probleme. Ca deputat in Parlamentul Romaniei, Dugulescu a militat intens inca de atunci pentru drepturile omului si mai ales pentru cele ale copiilor. El a fost cel care a  infiintat subcomisia pentru demnitate umana, dar s-a implicat activ in sustinerea institutiei familiei si din pozitia de vicepresedinte al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor.

Ca unul care a luptat in Parlament timp de patru ani pentru drepturile oamenilor, am venit sa trag un semnal de alarma, un semnal de alarma in care vreau sa spun ca Norvegia merge pe un drum gresit, luptand impotriva institutiei familiei, care este nucleul de baza al societatii. Este singura institutie instituita de Dumnezeu. Cer ca Norvegia sa inapoieze copilasii familiei Bodnariu si vreau sa lansez un apel tuturor timisorenilor pe care ii rog sa sustina acest demers pentru ca este unul drept, este unul corect”, a explicat Dugulescu care este convins ca o coalitie puternica intre cetateni si autoritatile locale ar duce la stoparea unor nedreptati ca cele la care au fost supusi sotii Ruth si Marius Bodnariu in patria norvegiana.

Autoritatile publice, autoritatile de protectie sociala trebuie sa lanseze acest apel asupra Guvernului, asupra presedintelui Iohannis, trebuie sa ceara sa fie respectate drepturile omului. Asa cum un copilas a fost dat inapoi familiei, de ce nu pot fi returnati toti? Corect este ca toate institutiile statului sa adere la acest apel public lansat, nu doar la Timisoara, ci in intreaga lume”, a conchis Marius Dugulescu.

Exit mobile version