Opinia Timisoarei

Spectacol total in coasta la Cupa Romaniei de automobilism in Timis, la Nadrag

TIMISOARA. Primul concurs automobilistic de anvergura internationala din judetul nostru in 2019 a fost Cupa Romaniei la raliuri-VTM Timis-Nadrag 2019.

CITESTE SI: Cainii vagabonzi din Timisoara vor fi adunati de pe strazi si adapostiti pe 1 milion si jumatate de euro in urmatorii ani

Competitia, electrizanta in majoritatea timpului, s-a incheiat cu victoria cunoscutului pilot timisorean Sergiu Tirla, pe un Bmw E36, nu fara emotii, el pierzand o mansa de antrenamente cronometrate din motive tehnice, rezolvate insa in timp util de echipa de mecanici.

Vicecampionul acestei editii este Cosmin Oprinesc (Hunedoara)-Vw Golf 3, urmat in clasament de Darius Valsan (Resita)-Bmw E36. Liderul Campionatului Timis 2019, Marius Giurisici (Timisoara) si-a dovedit din nou valoarea invingand la clasa care l-a consacrat, clasa 1. Locul doi la aceeasi categorie a fost ocupat de Kovacs Csaba (Dumbravita)-Citroen C2, iar pe locul 3 a venit Robert Reti(Dumbravita)-Vw Golf Mk.

George Schiopulescu (Resita), care a “jonglat” cu testarile Renaultului Clio, a ocupat locul 1 la clasa 2, pe treapta a doua la aceasta clasa urcand Daniel Petenchea (Timisoara)-Renault Clio, iar pe locul 3 a sosit Sorin Mihoc (Timisoara)-Renault Clio.

Clasa “greilor”, clasa 3, si-a adjudecat-o tot Sergiu Tirla, urmat de Cosmin Oprinesc si Darius Valsan. Spectacolul total a fost evolutia in premiera europeana pe un traseu de VTM a truck-ului de concurs Scania pilotat de italianul Claudio Cuttaia.

Pilotul Ioan Victor si echipa sa tehnica au facut adevarate minuni,reusind sa repare timoneria Trabantului, care si el a dat savoarea acestei competitii, inducand o atmosfera de “retro” competitiei.

La aceasta competitie au participat cei mai buni piloti auto timiseni ai momentului si cei mai buni sportivi CAR-CNAK. A fost declarat incontestabil cel mai titrat concurs automobilistic ACR-CNAK romanesc al acestui weekend, depasind cu mult ceea ce a mai fost in tara. Spectatorii prezenti in numar neasteptat de mare au aplaudat la scena deschisa evolutia deosebit de spectaculoasa a pilotilor si au gustat maxim evolutia TRUCK-ului, intr-o atmosfera de total fair-play, prietenie, respect reciproc si sportivitate.

Urmatorul concurs va avea loc in data de 27 iulie, de aceasta data circuit viteza pe pista de la Sanandrei.

Exit mobile version