Opinia Timisoarei

Spatiul de carantina pentru migranti pus la dispozitie de Consiliul Judetean este operational la Timisoara. Au fost cazati primii transfugi. Foto

TIMISOARA. La mai bine de doua saptamani dupa ce Consiliul Judetean Timis a anuntat ca va aloca un spatiu pentru carantinarea migrantilor si a fost avizat de DSP,  mansarda cladirii de pe strada Franz Liszt este locuita.

CITESTE SI: Liber la circulatie pe cea mai tranzitata sosea din vestul tarii, de Pasti. S-au incheiat o parte din reparatii, intre Margina si Holdea. Muncitorii se intorc la treaba dupa sarbatori. Foto 

In imobilul amenajat au fost adusi 44 de transfugi ce urmeaza sa fie carantinati pentru urmatoarele 8 zile. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica.

Pe langa acordarea spatiului de cazare, CJ Timis asigura paturi, saltele, lenjerie de pat, perne, paturi, prosoape, mese si scaune, igienizarea la finalul unui ciclu de carantinare si prezenta unei persoane specializate, in intervalul orar 08-16:30, zilnic, cu scopul de contribui la supravegherea persoanelor carantinate„, a spus presedintele Consiliului Judetean.

La operationalizarea spatiului au colaborat si Politia Locala Timisoara, Prefectura, Crucea Rosie, Fundatia Logs – Grup de Initiative Sociale, dar si voluntari sau reprezentanti ai cultelor religioase.

Paza migrantilor este asigurata de Politia Locala Timisoara iar hrana lor de catre Fundatia Logs – Grup de Initiative Sociale. Preluarea transfugilor a fost un efort comun caruia i s-au alaturat Prefectura, Crucea Rosie, voluntari si chiar reprezentanti ai cultelor religioase. Un aspect foarte important in cadrul acestei actiuni este implicarea translatorilor adusi de Fundatia Logs deoarece acestia au un rol esential in facilitarea comunicarii„, a completat Alin Nica.

Exit mobile version