Opinia Timisoarei

Spatiile verzi dintre trotuare si sosea, din Timisoara, vor fi desfiintate. Vezi ce planuri s-au facut in acest sens!

TIMISOARA. Spatiile verzi dintre trotuare si sosea, care sunt o sursa inepuizabila de praf si pe care unii soferi obisnuiesc sa isi parcheze masinile, vor fi desfiintate. In schimb, unele terenuri nefolosite vor fi transformate in zone verzi.

Primaria Timisoara vrea sa ia de la Directia de Mediu si de la unele institutii din subordine, unele terenuri care zac nefolosite, pentru a le transforma in zone verzi. Al doilea pas este desfiintarea spatiilor asa-zise verzi dintre sosea si trotuar pentru largirea strazilor.

Vrem sa preluam la Directia de Mediu a Primariei Timisoara unele terenuri care acum sunt in stare proasta si care apartin diverselor institutii, pentru trasformarea lor in spatii verzi. Se pot transfera terenurile care nu au rol functional.Principala sursa de noroi o reprezinta fasiile de teren dintre sosea si trotuar, masinile urca peste ele si se transforma in zona de pamnat cu foarte putina iarba sau buruieni din care ajunge noroiul pe carosabil, iar cand se usuca se transforma in praf. Vom desfiinta aceste fasii insa vom crea spatii verzi in suprafata mai mare decat suprafata acestor fasii. Ori vom largi trotuarele, ori vom largi soseaua, de la caz la caz, ori vom face piste pentru biciclisti„, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Conform edilului-sef, astfel de terenuri au fost identificate deja in proprietatea Colterm, insa inca se mai identifica si la alte institutii.

Exit mobile version