Opinia Timisoarei

Spargatori de locuinte de lux, incoltiti de mascati la Timisoara! Politistii au descins la hotii care dadeau iama in casele timisorenilor. Printre spargatori, Stefan Emanuel Ioan, condamnat pentru crima de pe Odobescu

UPDATE: In urma audierilor, cei 6 retinuti au fost dusi in fata judecatorilor. Magistratii au decis ca doi dintre suspecti sa fie arestati preventiv pe 29 de zile, Stefan Emanuel Ioan a primit interdictia de a parasi localitatea, iar ceilalti 3 indivizi vor fi cercetati in stare de libertate.

In urma perchezitiilor, oamenii legii au ridicat din casele suspectilor mai multe calculatoare laptop-uri, telefoane mobile,  bani, ceasuri, bijuterii, arme albe, cartuse si cagule.

Ancheta continua, iar cei 6 sunt cercetati pentru furt calificat, talharie si constituire de grup infractional organizat.

___________________

UPDATE: Cei 6 retinuti in urma descinderilor din aceasta dimineata au fost dusi la sediul DIICOT Timisoara pentru audieri.

Video-ul nu poate fi incarcat.

UPDATE 1: Printre cei retinuti in acesta dimineata se numara si Stefan Emanuel Ioan, unul dintre cei aflati in „lotul Odobescu”, grupare de indivizi implicati intr-una dintre cele mai celebre crime ale anilor 90 in Timisoara.

Stefan Emanuel Ioan a fost condamnat in 1995 la 19 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav dupa ce, impreuna cu fratele sau si alti 5 ucigasi au omorit in bataie 2 sportivi de performanta, intr-o incaierare ce a avut loc pe strada Odobescu din Timisoara.

Atunci, cei 7 i-au lovit cu mai multe rangi de fier pana i-au omorit pe Francisc Doda de 25 de ani si pe Cristian Boros de 22 de ani, amandoi campioni nationali la Kick-boxing fullcontact. In aceeasi incaierare, un alt sportiv, Cristinel Oprescu a fost grav ranit dar a supravietuit.

In urma cu 3 ani, unul dintre membrii lotului Odobescu, Nicolae Dragolea, condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare, a fost prins intr-un parc din Bucuresti dupa ce furase un telefon mobil.

Stefan Emanuel Ioan, fratele sau, Stefan Irinel, Petromaneantu Ovidiu, Flueratorul Dan Antin si Ciuca Dan au fost eliberati din inchisoare in urma cu cativa ani.

Intr-un interviu acordat saptamanalului Timpolis, in urma cu cativa ani, Stefan Emanuel Ioan spunea ca va face orice ca sa nu mai ajunga dupa gratii. Politistii l-au retinut insa in aceasta dimineata si este suspect in mai multe spargeri date la locuinte din Timisoara de unde s-au furat bani si bijuterii,toate atacurile fiind date la pont.

____________________________

TIMISOARA. Perchezitii in aceasta dimineata la adresele mai multor timisoreni suspectati ca fac parte dintr-o banda de spargatori de locuinte de lux. Procurorii DIICOT au facut descinderi la 11 adrese din oras, iar 6 persoane au fost retinute pentru audieri.

Oamenii legii spun ca gruparea actiona in Timisoara de mai bine de 3 ani. Hotii dadeau atacuri doar la pont si intrau in locuinte folosind chei potrivite. La una dintre adrese au fost insa surprinsi de proprietarii imobilului si au fost nevoiti sa foloseasca forta pentru a scapa.

Banda de spargatori mai este suspectata ca a dat lovituri si la locuintele mai multor avocati din Timisoara de unde hotii au disparut cu zeci de mii de euro.

In acesta dimineata, procurorii de la combaterea Crimei Organizate si politistii de la judiciar au perchezitionat 9 locuinte, dar si 2 service-uri auto, unde se presupune ca se ascunde „prada”.

Politistii ii urmareau cu atentie pe suspecti de cateva saptamani. I-au tinut sub supraveghere si au aflat cum actionau. Se informau indeaproape despre obiectele de valoare, obiceiurile si programul proprietarilor din apartamentele ori vilele vizate, astfel ca toate loviturile erau date in cel mai potrivit moment si, intotdeauna, cu chei potrivite.

Pana acum politistii au reusit sa le probeze celor care se ocupau cu furturile din locuinte mai multe jafuri si o talharie, dar se presupune ca numarul atacurilor este mult mai mare.

Din casele pradate, hotii luau indeosebi bani si bijuterii, dar si echipamente electronice de mici dimensiuni, usor de valorificat pe piata. La unul din atacuri, spun oamenii legii, atacatorii au furat si un seif, pe care l-au spart, au luat prada si l-au aruncat mai apoi in Bega. In seif erau 1,5 kg de bijuterii din aur si cateva zeci de mii de euro. Valorea prejudiciului depaseste 100.000 de euro. Membrii filierei erau foarte tematori, si-au organizat chiar propriul contra-filaj. Politistilor le-a fost foarte greu sa-i monitorizeze in toata aceasta perioada.

Cei retinuti in aceasta dimineata sunt acuzati de furt calificat, talharie si constituire de grup de Crima Organizata.


Exit mobile version