Opinia Timisoarei

Sotia unui cunoscut userist, angajata in Primaria Timisoara sa dea lectii de etica colegilor sai

TIMISOARA. Daca, la nivel declarativ, prin infiintarea Administratiei pentru Sanatate si Educatie, Primaria Timisoara urmareste prioritizarea educatiei si a sistemului medical, ca piloni centrali ai dezvoltarii orasului”, in culise, noua structura nascocita de echipa lui Dominic Fritz reprezinta un magnet pentru cei care graviteaza in jurul USR Timis, fie ca vorbim de membri ai partidului sau doar de simpatizanti ai acestuia.

Asta nu inseamna, insa, ca oamenii din vechea administratie au disparut peste noapte, nu, ei coabiteaza de minune cu reprezentantii tinerilor frumosi si liberi, chiar daca, in public, par sa se afle la cutite.

Concret, ASEMT este condusa si la aceasta ora de un ex-penelist, Mihai Fanica Boncea, insarcinat prin dispozitia nr. 4 din 5 ianuarie 2024 a primarului Dominic Fritz sa exercite cu caracter temporar functia publica de conducere vacanta de director general. Este vorba, de fapt, de o prelungire a sefiei ex-penelistului Boncea, prin voia primarului userist Fritz, o favoare din categoria “O mana spala pe alta si amandoua obrazul”, asa cum veti vedea in continuare.

Inainte de a intra in detalii, vom preciza ca in subordinea ex-penelistului Boncea se afla Directia Asistenta Medicala in Unitatile de Invatamant (fostul Serviciu Asistenta Medicala Scolara), condusa de userista Diana Amza, ca tot am vorbit despre coabitarea oamenilor vechi si noi.

Spre deosebire de penelist, doamna Amza este director titular pe post, in urma concursului castigat in februarie 2022, succes care i-a imbunatatit acesteia vizibil situatia financiară. Practic, daca in privat, antreprenorul, organizatorul de evenimente si managerul de proiect Diana Amza castigase 27.300 de lei in tot anul 2021 de la firma sa, Noi Perspective SRL, din institutia publica la care s-a angajat in 2022, Primaria Municipiului Timisoara, doamna Amza a dus acasa nu mai putin de 81.630 de lei in 2022. Adica de trei ori mai mult. Sumele apar in declaratiile de avere depuse de Diana Amza in 2022 (pentru 2021) si in 2023 (pentru 2022) pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, in timp ce pe site-ul primariei apare doar declaratia din 2022 a acesteia. De ce oare la peste opt luni de la termenul limita (15 iunie 2023) la care ar fi trebuit fi depuse declaratiile de avere ale Dianei Amza pentru anul fiscal 2022 pe site-ul Primariei Timisoara, acest lucru inca nu s-a intamplat?

Noi nu stim, dar poate ca noul consilier de etica din cadrul Administratiei pentru Sanatate si Educatie va face toate diligentele ca legea sa fie, totusi, respectata. Sau poate ca nu. Nu de alta, dar prin decizia directorului general Mihai Fanică Boncea nr. 187 din 13 februarie 2024, consilier de etica in cadrul ASEMT a fost desemnata Alina Simionas, nimeni alta decat sotia unui cunoscut userist din oras, Tiberiu Simionas, fost membru in biroul local al partidului si actual vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara (STPT).

Peste doar cateva luni de la aparitia lui Simionas in CA al STPT, sotia acestuia, Alina Simionas, a renuntat la postul de inspector superior pe care-l ocupa in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis (AJOFMT), pentru unul de consilier superior in Primaria Municipiului Timisoara.

Habar n-avem ce o recomanda pe Alina Simionas pentru a ocupa functia de consilier de etica, care miroase de la o posta a sinecura. Poate absenta propriilor ei declaratii de avere si de interese de pe site-ul primariei, poate postarile curajoase de pe pagina sa de Facebook in care critica haosul din transportul in comun inainte ca distinsul sau sot sa devina membru CA al STPT, poate felicitarile sincere transmise, tot in online, primarului Fritz…

 

 

L-am intrebat joi pe Tiberiu Simionas, prin mesaj WhatsApp, daca sotia dumnealui a ajuns in primarie prin transfer sau prin concurs, respectiv posturile pe care le-a mai ocupat in PMT pana sa fie desemnata consilier de etica, insa n-am primit nici un raspuns de la acest membru al celei mai transparente administratii din istoria Timisoarei.

Mai stiti cum sunau sloganele programului electoral al lui Dominic Fritz, “Revolutia bunei guvernari”? Daca le-ati uitat, vi le reamintim: “Unde este lumina, nu se fura. Ambitia noastra este sa construim o <<primarie cu pereti de sticla>>: transparenta radicala va fi arma noastra cea mai puternica impotriva coruptiei si nepotismului in Primarie (…) Vom angaja pe baza unor concursuri adevarate, nu pe baza de pile si cunostinte”.

Aprigii dusmani ai nepotismului, pilelor si cunostintelor isi angajeaza acum sotiile in primarie. Iar ca bonus le pun sa dea si lectii de etica…

CITESTE SI: Administratia Fritz, preș in fata consilierului local Razvan Negrisanu. Lectie despre cum se calca legea in picioare la Primaria Timisoara pentru afacerile unui lider USR

CITESTE SI: Gargara consilierului local USR Razvan Negrisanu. Cum i s-a dereglat ‘busola morala’ in doar 2 luni, dupa ce s-a trezit pus in situatia de a alege intre a salva Romania si a pleca acasa cu un milion si jumatate de euro 

Exit mobile version