Opinia Timisoarei

Sorin Grindeanu va fi presedintele Consiliului Judetean Timis! Vezi rezultatul negocierilor! Ce a obtinut Titu Bojin?

TIMISOARA. Negocieri transate pentru presedintia Consiliului Judetean Timis, unde functia de presedinte atarna de ceea ce PSD, castigator in alegeri, dar fara un numar suficient de consilieri, putea oferi UNPR.

Dupa mai multe ore de discutii, joi, in jurul orei 13.00, s-a ajuns la un consens intre PSD si UNPR pentru obtinerea majoritatii.

Sorin Grindeanu va fi, asadar, presedintele CJT, iar UNPR va avea cei doi vicepresedinti.

Nu au fost stabilite nume pentru cele doua functii de vicepresedinte, insa pot sa va spun ca prioritate are presedintele UNPR Timis, Ion Raducanu, apoi ceilalti de pe lista. Nu am putut negocia mai mult decat atat. Puteam sa negociez si cu alte partide, dar n-am vrut sa tradez. E corect ca PSD sa dea presedintele CJ Timis, intrucat a castigat cele mai multe voturi„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Titu Bojin.

Dan Popa, copresedintele PNL: Inca se negociaza, nu e nimic stabilit.

Copresedintele PNL Timis, Dan Popa, a aflat de la opiniatimisoarei.ro ca s-au incheiat negocierile intre PSD si UNPR.

De unde stiti dvs? Nu este adevarat. Negocierile nu s-au terminat„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Dan Popa.

Cand i s-a explicat ca reprezentantii UNPR au anuntat ca formeaza majoritatea cu PSD, iar social-democratii au si trimis un comunicat in acest sens, Dan Popa a spus scurt: „Lasati-ma sa ma interesez„, fara a mai preciza daca isi va inainta demisia din functie asa cum a anuntat inainte de alegeri, in cazul pierderii sefiei Consiliului Judetean Timis de catre PNL.

UPDATE: Cei doi vicepresedintei UNPR de la Consiliul Judetean Timis sunt Titu Bojin si Viorel Matei. Ion Raducanu ii lasa locul in CJT urmatorului pe lista

Vicepresedintii UNPR vor fi Titu Bojin si fostul senator Viorel Matei. Eu sunt deputat in Parlamentul Romaniei, urmeaza sa-mi preiau mandatul de consilier judetean si voi demisiona pentru a-mi continua mandatul de deputat. Urmatorul pe lista de consilieri judeteni din partea UNPR este domnul Nicolae Oprea, fost sef al Directiei Agricole Timis„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele UNPR Timis Ion Raducanu.

Ramane de vazut ce altceva au mai obtinut cei de la UNPR, dat fiind faptul ca in urma cu cateva saptamani, cand a pierdut sustinerea PSD pentru CJT si a trecut la UNPR, Titu Bojin a vrut sa demonstreze ca le va incurca planurile fostilor colegi de partid care l-au debarcat.

Va reamintim, in urma Alegerilor Locale de duminica, PSD a obtinut cele mai multe mandate de consilieri judeteni, 16. PNL a castigat 14, UNPR 3, ALDE 2, iar PMP 2.

Astfel, pentru obtinerea majoritatii in CJT, PSD miza pe cele doua voturi ale ALDE, potrivit protocolului existent la nivel national, si mai avea nevoie de inca 2 voturi.

Negocierile duse cu UNPR au dat roade, astfel ca social-democratii au obtinut majoritatea de care aveau nevoie pentru a-l instala pe Sorin Grindeanu in functia de presedinte.

Exit mobile version