Opinia Timisoarei

Sorin Grindeanu: Se arunca bani pe proiectul cu metroul din Timisoara!

TIMISOARA. Sorin Grindeanu, ministrul Comunicatiilor si presedinte al PSD Timis nu este deloc optimist in ceea ce priveste realizarea liniei de metrou in Timisoara. Ba mai mult, el spune ca a fost greu de construit pasajul Michelangelo unde s-au facut lucrari neneligibile pe proiectul european.

Grindeanu spune ca s-a interesat la Ministerul Transporturilor si a aflat ca un singur kilometru de linie de metrou ar costa 60 de milioane de euro, ori acesti bani lipsesc cu desavarsire.

Consider ca, in acest moment, se arunca bani si nu este o problema noua chestiunea cu metroul. S-ar arunca bani pe studiul de fezabilitate. Un kilometru de metrou, fara proiectare, fara studii, fara alte costuri, in acest moment, un caclul mediu, m-am interesat la Ministerul de Transport atunci cand a fost repusa pe tapet, in Timisoara, chestiunea cu metroul este de 60 de milioane de euro kilometrul. Eu cred ca Timisoara are si conditii speciale, fiind panza freatica foarte sus si ca si intarire a ceea ce spun va rog sa va uitati cat de grea a fost realizarea pasajului de la Michelangelo. A fost nevoie de lucrari suplimentare, neeligibile pe proiectul de fonduri europene si care s-au facut de catre Aquatim, s-au montat de catre Aquatim pompe care sa scoata apa, desigur e mai aproape de Bega. Sigur, daca mergi in Dubai, vrei sa faci gradini suspendate. Daca mergi la Londra, primul oras care a avut metrou, vrei sa faci metrou. Sunt foarte curios ce se va intampla dupa vizita din America„, a spus Grindeanu.

Social-democratul a mai spus ca doreste ca in calitate de presedinte interimar al PSD Timis si-a propus ca partidul sau, cel putin in judet, sa se apropie mai mult de oameni.

Readucerea PSD Timis si poate e la valabil si la nivel central, coborarea partidului din functiii administrative, din birouri, jos la cetaţeam. Nu vreau de la PSD Timis, atata timp cat o sa fi eu presedinte al acestei filiale, fie interimar, fie daca ma aleg colgii in urma conferinţei judeţene, nu vreu ca PSD Timis sa tina prima pagina a ziarelor pentru senzational, doar de dragul de a produce anumite stiri, fie ca vorbim de proiecte fara finalitate, fie de chestiuni care ne-au facut rau ca imagine legata de anumite probleme pe care le au anumiti membri ai PSD Timis. La prima sedinţa de Birou Permanent Judeţean a fost primul meu punct in discutiile cu colegii. Cine are cea mai mica problema cu justitia, cu parere de rau, ne despartim pana isi rezolva problema si daca si-o rezolva si daca justiţia spune ca e nevinovat. Forma, suspendare, autosuspendare, vedem ce spune statutul„, a mai spus Grindeanu.

In luna martie a acestui an va avea loc, la Bucuresti, Congresul national al PSD, iar dupa acesta se vor face alegeri si la filialele judetene si locale. Cel mai probabil in Timis alegerile vor fi in luna aprilie.

Sorin Grindeanu ocupa interimar functia de presedinte al PSD Timis, dupa ce Titu Bojin care a fost ales pe acest post, a demisionat in urma problemelor de natura juridica pe care le are.

Exit mobile version