Opinia Timisoarei

Sorin Grindeanu il pune la punct pe Dominic Fritz, care s-a plans ca primaria nu mai poate sa semneze noi contracte pana la finele anului din cauza Guvernului: Daca domnul Fritz vrea sa faca chermeza pe sfarsit de an la Timisoara, uite ca avem aceasta ordonanta care nu ii da voie

TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), i-a raspuns vineri primarului Timisoarei Dominic Fritz (USR) care s-a plans presei ca noua ordonanta a Guvernului nu ii mai permite sa incheie noi contracte, consultante si alte servicii pana la finele anului. Grindeanu i-a transmis lui Fritz ca noua ordonanta nu il impiedica sa faca investitii ce tin de dezvoltarea orasului, in schimb il impiedica sa faca chermeze la final de an.

CITESTE SI: Balbaiala primarului Fritz, care se plange ca nu mai poate plati datoriile de zeci de milioane pe care le are Primaria Timisoara… din cauza Guvernului care reduce cheltuielile prin ordonanta. Recunoaste ca nici macar n-o intelege. Video 

Eu stiu ca presedintele Camerei Deputatilor impreuna cu ceilalti parlamentari de Timis au reusit un lucru important, si anume faptul sa fie exceptate cheltuielile legate de Timisoara, capitala culturala.
Doi, aceste lucruri nu se tin sau nu vizeaza investitii. Daca domnul Fritz vrea sa faca chermeza pe sfarsit de an, sa cheltuiasca bani publici ca sa faca tot felul de chermeze, am zis bine, uite ca avem aceasta ordonanta care nu ii da voie.
Daca vrea sa faca investitii si lucruri care tin de dezvoltarea orasului, nu-l opreste aceasta ordonanta”, a declarat Sorin Grindeanu, aflat vineri la Timisoara.

Ministrul a precizat ca proiectul privind Capitala Europeana a Culturii nu este afectat de textul ordonantei privind masurile de austeritate.

Si doi, Timisoara, capitala culturala nu este afectat, repet, si asta datorita interventiei in primul rand a presedintelui Camerei Deputatilor”, a spus Grindeanu.

Primarul Timisoarei Dominic Fritz a criticat ordonanta de urgenta a Guvernului privind reducerea cheltuielilor in administratie, el afirmand ca aceasta reprezinta „un atac brutal asupra autonomiei locale, atat fiscale, cat şi financiare„. Fritz a explicat ca Primaria Timisoara nu mai poate sa incheie contracte noi şi nici sa semneze contracte cu castigatorii unor concursuri internationale, cum ar fi cel de arhitectura pentru transformarea Pietei Victoriei din Timisoara in gradina urbana. Edilul a admis, totusi, ca nu poate face un calcul pentru a afla despre cati bani este vorba şi in ce fel este afectata Primaria Timisoara, deoarece nu a citit inca textul final al ordonantei.

Exit mobile version