Opinia Timisoarei

Somatiile trimise de vicele Stoia timisorenilor din cladirile vechi sa isi repare fatadele in 2 saptamani, oprite de primarul Robu

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in cladirile vechi din oras au primit somatii trimise de viceprimarul Traian Stoia sa isi repare fatadele in cel mult doua saptamani. Unii au inceput lucrul, fara sa aiba autorizatie.

 

„Avem 14.000 de cladiri de patrimoniu in Timisoara. Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Nu toate 14.000 au valoare de monument, dar ele sunt amplasate in vecinatatea unor cladiri cu valoare de monument si trebuie sa aiba un regim special. Am declansat o campanie prin care aratam ca purtam de grija orasului in ansamblul sau, dar si o campanie mai tintita pe cladirile cu statut de monument. Nu avem posibilitatea sa montam pe fiecare cladire monument cate o placa pe care sa inscriptionam date despre acel monument. Pana atunci dorim sa montam in oras totemuri cu harta care sa indice unde sunt cladirile monument”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune ca unii timisoreni au intervenit pe fatadele cladirilor istorice, fara a avea o autorizatie in acest sens, de frica amenzilor.

„Am fost sesizat zilele trecute de catre cetateni ca au primit notificari ca daca nu isi repara fatadele cladirilor in doua saptamani, vor fi amendati. Eu nu am stiut de textul acelor notificari, in momentul in care mi-a fost adus la cunostinta am sistat trimiterea notificarilor si am cerut inlocuirea lui cu un altul mai potrivit. Unii cetateni, la disperare s-au apucat sa faca reparatii facand interventii fara autorizatie, o autorizatie nu se poate obtine in doua saptamani”, a spus edilul.

Nicolae Robu mai spune ca de acum inainte se vor trimite noi notificari, astfel incat sa nu se mai intervina fatadele cladirilor istorice fara autorizatii.

„In noua notificare se va stabili un termen de trei luni pentru depunerea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei, apoi un termen de o luna pentru inceperea interventiei efective din momentul eliberarii autorizatiei de catre primarie. Acestea sunt termene realiste si noi, primaria ne angajam sa eliberam cu celeritate asemenea autorizatii. Le cer proprietarilor acestor cladiri sa nu cumva sa faca interventii fara autorizatie si le atrag atentia ca daca in acest teremn de 3 luni nu vor depune documentatia pentru autorizatie, atunci vom trece la amendarea lor”, a mai spus Robu.

Primarul a mai spus ca aceste notificari au fost trimise de viceprimarul Traian Stoia, prin Politia Locala.

Exit mobile version