Opinia Timisoarei

Soferul cu BMW care a omorat-o pe Dora Tarziu, de numai 16 ani, si a fugit de la locul accidentului a fost condamnat. Ce spune familia indurerata?

TIMISOARA. Avocatii familiei tinerei din Cenad, care a murit in luna aprilie, dupa ce a fost accidentata pe marginea drumului cer o pedeapsa mai mare pentru soferul gasit vinovat de producerea accidentului.

Parintii Dorei Tarziu nu sunt multumiti cu sentinta pe care a primit-o conducatorul auto care le-a bagat copila in mormant.

Un tribunal l-a condamnat pe sofer la 2 ani de inchisoare, cu executare, dar JGV si Asociatii, firma de avocatura care reprezinta familia victimei, va ataca in apel decizia pentru a obtine o majorare a pedepsei cu inchisoarea si va cere judecatorilor sa constate culpa exclusiva a celui aflat la volan.

Avem deja o prima sentinta in acest dosar pronuntata la sfarsitul lunii noiembrie, prin care soferul inculpat a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, a carei motivare speram sa o primim in cel mai scurt timp. Am hotarat, totusi, sa facem apel impotriva sentintei si vom pleda pentru o majorare a pedepsei avand in vedere faptul ca soferul vinovat conducea cu o viteza mult superioara celei admise, iar dupa ce a lovit-o pe tanara a ales sa fuga de la locul accidentului lasand-o sa agonizeze”, a spus avocatul Ionut Jercan, partener al firmei JGV si Asociatii, care reprezinta familia victimei in procesul penal.

CITESTE SI: Lacrimi si revolta la inmormantarea frumoasei Dora Tarziu! Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum pe fata cu chip de inger. FOTO si VIDEO!

Elena Teodora Tarziu, 16 ani, a fost victima unui grav accident de circulatie, in timp ce se intorcea spre casa, cu o prietena. Desi suferinta parintilor este de nedescris in astfel de momente, acestia au fost de acord sa doneze organele fiicei lor, astfel ca o parte din Dora sa existe prin ochii acelor oameni care vor beneficia de transplant.

Potrivit avocatilor familiei, dupa finalizarea procesului penal, rudele victimei vor intenta o actiune civila si vor cere de la autorul accidentului cat si de la firma de asigurare la care masina acestuia avea polita RCA daune morale si despagubiri pentru cheltuielile de inmormantare.

Va reamintim, la inceputul lunii aprilie, Dora si prietena sa mergeau spre casa, in Cenad, cand, la un moment dat, Sofian Precup de 22 de ani, din Satchinez, care se afla la volanul BMW-ului sau, a intrat in plin in fete, lovind-o puternic pe Dora. Imediat dupa accident, soferul, care tocmai isi recuperase permisul auto de 2 zile, dupa alte infractiuni rutiere, a abandonat masina si a rupt-o la fuga.

A fost prins imediat de politisti care i-au facut dosar penal, initial, pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politistilor.

Intre timp, Dora Tarziu a fost transportata la Spitalul Judetean din Timisoara, intrand in coma. Mai multi oameni, impresionati de povestea fetei, au facut coada pentru a-i dona sangele necesar.

Din pacate, trupul firav al fetei n-a mai rezistat, iar copila a intrat in moarte cerebrala.

Parintii zdrobiti de durere au acceptat sa doneze organele fetei dand o sansa la viata altor oameni. Rinichii Dorei au ajuns la Cluj, iar ficatul la Bucuresti.

Sofian Precup a fost judecat pentru omor din culpa si fuga de la locul accidentului. Prima sentinta a judecatorilor a fost de 2 ani de inchisoare cu executare.

CITESTE SI: Oamenii care s-au rugat pana in ultima clipa pentru viata Dorei Tarziu cer PUSCARIE pe VIATA pentru smecherul cu BMW care a ucis-o pe fata

CITESTE SI: Minunea din Saptamana Patimilor! Dora Tarziu, fata lovita de un sofer cu BMW care a fugit de la locul accidentului, salveaza vieti dupa moarte

Exit mobile version