Opinia Timisoarei

Soferii vor avea interzis cu masinile pe liniile de tramvai pe langa Piata Badea Cartan, din iunie, si vor fi montati stalpisori. Primaria Timisoara anunta ca reconfigureaza zona

TIMISOARA. Schimbari importante ila Piata Badea Cartan, anuntate de administratia Fritz. Primaria vrea sa reconfigureze complet zona si sa interzica masinile pe liniile de tramvai.

Lucrarile demareaza joi si vor tine pana in 29 mai.

CITESTE SI: Zeci de elevi si profesori de la Colegiul Loga din Timisoara au ajuns la spital intoxicati. Nu se cunoaste cauza. A intervenit echipajul CBRN si au fost suspendate cursurile 

Conform proiectului de regandire a spatiilor anuntat de Primaria Timisoara, „accesul cumparatorilor sa fie mai facil si mai sigur, strazile sa fie mai aerisite, iar circulatia tramvaielor sa nu mai fie ingreunata de masinile care circula pe linii.

Astfel, de-a lungul liniei de tramvai, pe un tronson de peste 150 de metri, vor fi montate separatoare de trafic, care vor asigura o calatorie mai rapida si mai eficienta cu tramvaiul. Totodata, in urma lucrarilor de reamenajare a zonei, vor rezulta in jur de 130 de locuri de parcare„, precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Primele interventii sunt prevazute pe un teren degradat, unde vor fi amenajate 9 locuri de parcare. Urmeaza altele in zona din spatele pietei, care, in prezent, este aproape blocata de microbuzele cu marfa. Lucrarile presupun reparatii la carosabil si reamenajarea locurilor de parcare.

Pentru executarea lucrarilor, traficul va fi restrictionat in perioada 04.04.2024 – 29.05.2024. Circulatia rutiera va fi inchisa pe breteaua rutiera existenta adiacent Pietei Badea Cartan, tronsonul de drum cuprins intre strada Simion Barnutiu si Splaiul Penes Curcanul.

In cea de-a doua etapa, vor fi montate separatoarele de trafic si vor fi amenajate locuri de parcare in fata pietei, de o parte si de alta a liniei de tramvai„, se mai arata in anuntul primariei.

Exit mobile version