Opinia Timisoarei

Soferi furiosi, Timisoara s-a umplut de gropi. Dominic Fritz: Asta e in subordinea viceprimarului Latcau. Avem datorii neplatite. Foto

TIMISOARA. Roti si jante distruse, nervi si excursii la service-urile auto din oras. Cu asta s-au ales zeci de soferi care au circulat in ultimele zile prin Timisoara.

CITESTE SI: Amenzi pe banda rulanta date de politisti la Timisoara si in judet. Peste 3000 de oameni controlati 

Oamenii sunt revoltati de felul in care arata strazile din oras, in unele locuri ca dupa bombardament.
Soferii si-au taiat anvelopele ori si-au distrus sistemul de directie al masinilor in gropile cascate pe drumuri, dupa ce s-a topit putina zapada care a cazut peste Timisoara si peste care nici nu s-a aruncat prea mult material antiderapant, ca in alti ani.

Bulevardul Liviu Rebreanu, Sagului, Calea Circumvalatiunii, Ripensia, Dorobantilor ori zona Printul Turcesc sunt doar cateva dintre locurile in care au aparut adevarate cratere, unele dintre ele fiind si greu de observat, deoarece sunt pline cu apa.

Soferii s-au dezlantuit in ultimele zile pe retelele de socializare unde au postat imagini si au semnalat locurile cu cele mai mari probleme.

„In fata la Pompieri e dezastru, pe linia de tramvai din Balcescu pana la statia Cluj, in Lipovei pe prima banda daca mergi, dai in 7 canale pana la intersectia cu Borzești si lista ar putea continua„, a scris unul dintre soferi.

Podul din Șagului a fost făcut în starea de urgență…deci, nu are 1 an. Pe prima bandă ( sensul de mers spre centru ) au apărut gropile„, a notat un altul.

Sa nu mai vorbim cand vii de la Padurea Verde spre casa de pensii„, a completat un alt conducator auto.

Oamenii ii reproseaza primarului Dominic Fritz starea proasta in care au ajuns drumurile din Timisoara.

Primarul asta nu face nimic. Doar conferințe online. Sunt gropi in oras de parca a fost razboi” a scris un alt sofer.

Vai si amar…Tot orașul este plin de gropi dupa „iarna” asta. Pe Rebreanu, zici ca esti pe drum de enduro„, a scris unul dintre soferi

Primarul Dominic Fritz: Asta e in subordinea domnului Latcau

Intrebat ce face cu gropile din oras, primarul Dominic Fritz spune ca aceasta chestiune intra in atributiile viceprimarului Ruben Latcau, aflat acum in zilele libere oferite de stat la nasterea primului copil. Apoi edilul a dat vina pe „greaua mostenire” si a spus ca sunt datorii mari neplatite catre Societatea Drumuri Municipale si ca asteapta bugetul pe 2021 pentru lucrari serioase.

Asta este in subordinea domnului Latcau. Avem o problema cu facturi de anul trecut. 30 de milioane sunt facturi neplatite la SDM. SDM este o compane care este destul de sanatoasa, dar nu este o situatie foarte comoda pentru companie sa aiba facturi de 30 de milioane neplatite. Asta arata cum au facut lucrurile, s-au facut lucrari, s-au dat comenzi pe bani neexistenti. Noi ne chinuim sa platim aceste facturi restante„, a spus Dominic Fritz.

Apoi, edilul a trecut brusc la sistemul de semaforizare si a subliniat ca banii planuiti pentru cumpararea de semafoare vor fi folositi altfel. Apoi s-a referit la trotuare si… parcari.

Viceprimarul a avut o discutie si nu avem in plan sa achizitionam semafoare in acest an, pentru ca exista aceasta traditie locala de a semaforiza orice se poate, si acolo unde chiar este nevoie putem sa si remontam semafoare din locuri unde nu este nevoie. In rest, ne vom concentra pe finalizarea trotuarelor. Lucram la o solutie legala pentru trotarele din centru, unde au lipsit si acolo avize si vrem sa folosim SDM si pentru constructia unor noi parcari, pe care o sa le facem si cu un proiect tehnic, nu pur si simplu asa, dar lucram si la un program de reparatii pentru strazi. Si acolo, cumva aceste comenzi au fost date de Directia Tehnica, fara ca implicatiile financiare sa fie cantarite, si tocmai la asta lucreaza dl viceprimar, sa fie mai previzibil si realist„, a declarat Dominic Fritz.

Daca in anii trecuti, plombarea gropilor se facea din bugetul de ‘Reparatii’, acum primarul spune ca acest buget e doar unul… teoretic, subliniind din nou existenta datoriilor Primariei catre SDM.

Intrebat, totusi, ce se va intampla cu gropile, Dominic Fritz a spus: „Nu pot sa raspund la intrebarea asta pana nu am finalizat bugetul (pe 2021, n.r.). Este si o chestie de bani si momentan ne framantam cum sa scapam si de aceste datorii de 30 de milioane si sa investim in reparatiile necesare si sa facem unde este nevoie o asfaltare complet noua. Prioritizarea este procesul in care ne aflam.

Inca o data, bugetul de ‘Reparatii’ este unul teoretic, pentru ca ramanem cu 30 de milioane pentru acest buget neplatite si tocmai de aia trebuie sa facem o prioritizare. Stiu ca imediat o sa iasa stirea ca Fritz vrea gropi la Timisoara, normal ca o sa intervenim unde este necesar, sa reparam gropile, si unde ne permitem sa facem si strat de asfalt, ori pe bugetul de investitii, ori pe reparatii. Sper ca domnul viceprimar Latcau sa aiba o situatie clara a gropilor din oras”, a mai spus Dominic Fritz.

In unele locuri, angajatii SDM au inceput sa lucreze la plombarea strazilor. Au fost vazute echipe de muncitori pe bulevardul Liviu Rebreanu, in fata salii Constantin Jude sau pe Calea Circumvalatiunii.

UPDATE: Viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau a transmis ca reparatiile pe strazi se vor face in mod sustinut in urmatoarele zile.

De plombarea gropilor ne-am apucat de săptămâna asta. Vom continua și cu covoare asfaltice unde starea carosabilului este mai proastă. Iar drumurile care au fost făcute recent sau sunt încă în garanție se vor repara pe banii constructorilor„, a transmis viceprimarul Ruben Latcau pe pagina de Facebook Opinia Timisoarei.

Foto: Info Trafic jud. Timis

Exit mobile version