Opinia Timisoarei

Sofer si vatman RATT batuti de tigani in plina strada, la Timisoara. Talharii au fost prinsi. FOTO!

TIMISOARA. Scandal in plina strada la Timisoara! Un sofer si un vatman ai RATT au fost talhariti de niste romi in cartierul Fratelia, pe cand se indreptau spre lucru, luni, exact inainte sa intre in tura de dimineata. Cei doi nici macar nu erau impreuna pe strada.

Tiganii le-ar fi cerut portofelele, iar cand barbatii s-au impotrivit au tabarat cu pumnii si cu picioarele asupra lor. Cei doi au ramas fara banii din portmoneu si fara un telefon si s-au ales si cu rani, avand nevoie de ingrijiri medicale. S-a intamplat luni dimineata, pe strada Bujorilor din cartierul Fratelia, zona cunoscuta in Timisoara ca fiind locuita de foarte multe familii de etnie roma.

„Doi angajati ai RATT, un vatman si un sofer, au fost batuti si talhariti pe strada Bujorilor din Fratelia. Erau separat, nu erau impreuna. S-a intamplat in timp ce se indreptau spre statia de autobuz de pe Emil Zola, de unde urma sa fie preluati sa intre in tura de dimineata. In urma bataii, unul dintre ei are doua degete rupte si o rana la ureche. A fost talharit de 500 de lei. Cel de-al doilea a fost batut si el, a ramas fara telefon si fata 90 de lei. Cei doi au fost la Politie, unde au dat declaratii cu ce s-a intamplat. Nu este prima data cand soferii sau vatmanii RATT sunt amenintati, iata ca in acest caz chiar is batuti de anumite persoane in zona respectiva. Este o zona cu foarte multe probleme, avem si foarte multi calatori care circula fara bilete si abonamente”, au declarat reprezentantii RATT pentru opiniatimisoarei.ro.

Nu demult, un actor din Timisoara a fost atacat de tigani chiar intr-un tramvai, pe Calea Bogdanestilor. Cinci romi si doua pirande au tabarat pe el sa-l jefuiasca, insa niciun trecator nu i-a sarit in ajutor. Pana si vatmanul a inchis usile tramvaiului si si-a vazut de drum.

_______

UPDATE: Cei doi batausi au fost identificati si retinuti de politisti. Este vorba despre doi minori de etnie roma.

”Doi minori de 16 si 17 ani, banuiti de talharie, in noaptea de 14 spre 15 decembrie, au deposedat doi barbati, de 45 si 52 de ani, de bani, documente si un telefon mobil. Politistii au recuperam telefonul mobil, efectuand investigatii pentru recuperarea intregului prejudiciu, estimat la 1.000 de lei. Cei doi au dosar penal pentru talharie si s-a procedat la retinerea acestora pentru o perioada de 24 de ore”, ne-a declarat Ionut Bocancea, purtator de cuvant al IPJ Timis.

Politistii au stabilit ca cei doi tineri au mai jefuit cu o zi inainte un tanar de 25 de ani.

CITESTE SI: Actor din Timisoara, atacat de tigani in tramvai! Cum a scapat din mainile a 7 romi?

Exit mobile version