Opinia Timisoarei

Sobolanii ‘zburda’ prin Timisoara, Primaria anunta ca a facut deratizare inca de acum 3 luni si reaminteste amenzile pentru timisorenii care nu starpesc rozatoarele. Video

TIMISOARA. Dupa ce joi opiniatimisoarei.ro publica imagini cu un sobolan care se plimba printre picioarele trecatorilor, pe bulevardul Take Ionescu, vineri Primaria Timisoara se justifica si anunta ca… s-a facut deratizare in oras inca din luna martie. Si ca se mai face…

VIDEO: George Stefanita

Si in lunile aprilie si mai, in perioadele 26.04.2022-04.05.2022 si 19-24.05. 2022, s-au desfasurat actiuni de dezinsectie cu aviotratament dimineata si seara dupa ora 17 pana la asfintit, continuate cu tratamente terestre de dezinsectie in perioada 25-31 mai intre orele 21-6, pe domeniul public. De asemenea, in perioada 1-15 martie 2022 a avut loc o ampla actiune de deratizare pe domeniul public al orasului.

Primaria Timisoara efectueaza periodic tratamente de deratizare din martie pana in octombrie in fiecare an. De asemenea, monitorizeaza in permanenta situatia rozatoarelor si insectelor, iar in momentul in care se inregistreaza cresteri ale populatiei acestora, intervine prin actiuni specifice„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Autoritarile au pasat toata responsabilitatea firmei care presteaza serviciile de dezinsectie, deratizare si dezinfectie. Mai mult, le reamintesc timisorenilor ca vor primi amenzi daca nu isi curata si ei gospodariile.

Facem apel la cetatenii orasului sa sprijine actiunile primariei si sa adopte masuri urgente in privinta curteniei in propriile gospodarii pentru combaterea rozatoarelor. Rugam cetatenii sa procedeze la salubrizarea si igienizarea spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, interioare si exterioare cladirilor. Atragem atentia timisorenilor asupra faptului ca sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea statiilor destinate plasarii momelilor, amplasate de catre operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public.

Totodata, reamintim ca, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Municipiului Timisoara, modificata si completata, cap. VI – Reglementari privind combaterea vectorilor-rozatoare, insecte, daunatori-sunt consemnate sanctiuni, de pilda amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci) si neluarii masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile proprii„, mai spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Exit mobile version