Noutati :

Soarta fumatorilor, pecetluita! Legea fumatului in spatiile publice, CONSTITUTIONALA

27 ianuarie, 2016 - 01:57 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: NATIONAL
0

Fumatul in spatiile publice inchise va fi interzis, dupa ce CCR a declarat legea constitutionala. Judecatorii au respins, n unanimitate, sesizarea formulata in luna decembrie de 33 de senatori care au sustinut ca, prin aceasta hotarare, se introduce o forma de discriminare. Legea merge acum spre promulgare si va intra in vigoare in 45 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

Potrvit legii, fumatul va fi interzis total in cluburi, restaurante, baruri, taximetre, dat si in institutiile de invatamant, spitale si la locurile de joaca pentru copii, indiferent daca acestea sunt amplasate in aer liber sau intr-un spatiu inchis.

Prin noua formulare, prin „spaţiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent„, conform legii.

In plus, nici tigara electronica nu va mai putea fi folosita in mijloacele de transport in comun, in spitale sau in scoli.

Cei care nu vor respecta legea risca sa primeasca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei, in cazul persoanelor fizice, si de 5.000 de lei, in cazul persoanelor juridice, la prima abatere. La a doua abatere, firmele vor fi sanctionate cu 10.000 de lei si le va fi suspendata activitatea pana la remediera situatiei. Iar daca incalca legea de trei ori, amenda va fi de 150.000 de lei, iar unitatea va fi inchisa.

Va reamintim, un grup de 33 de senatori a depus, in 21 decembrie, la Curtea Constitutionala contestatia referitoare la legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, adoptata in 15 decembrie de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...