Opinia Timisoarei

‘Sistemul nostru e mai modern si decat cel din Viena’. Specialisti de la capatul lumii vin la Timisoara sa vada cum functioneaza semafoarele inteligente

TIMISOARA. Desi soferii se plang constant de numarul mare de semafoare din Timisoara, unele dintre ele de-a dreptul inutile, municipalitatea anunta ca sistemul inteligent de trafic management este unul dintre cele mai performante din lume. Cel putin, asa sustine primarul Nicolae Robu, care se lauda ori de cate ori are ocazia, cu sistemul inteligent de semaforizare ce inca nu a fost complet reglat pentru a oferi unda verde spre iesirile din oras, desi a promis asta de mai multa vreme.

Potrivit primarului, insa, semafoarele noastre au rupt gura targului in intreaga lume si depasesc in eficienta chiar si sistemul implementat in Viena. Nicolae Robu pretinde ca specialisti tocmai din Australia vor veni sa ia notite de la Timisoara.

„Noi avem un sistem profesional, facut de poate cea mai serioasa firma din domeniu. Vin reprezentantii autoritatilor din Australia, credeti ca vin de tampiti aici? Aici s-au creat o multime de clisee. Sistemul nostru e mai modern si decat cel din Viena si din alte orase, pe motiv ca al nostru e facut mai recent. Acolo erau de top la acel moment. Tehnologia evolueaza si noi, venind mai tarziu, ne-am ales cu un sistem care e foarte performat. Cei care vor face peste 5 ani vor avea un sistem mult mai performant.

Acest sistem este computerizat, de nivel foarrte ridicat, care genereaza tot felul de rapoarte. Indicatorii de trafic sunt incomparabili cu ce a fost inainte. Absolut tot ce s-a platit sa fie, e asigurat de acest sistem. Restul sunt bazaconii”, a spus primarul Nicolae Robu.

Sistemul de Trafic Management a fost inaugurat in toamna anului 2016. Are 134 de intersectii din Timisoara sunt supravegheate video prin 230 de camere, sapte radare de viteza si 13 de informare. Acestea sunt doar cateva dintre cifrele proiectului Trafic Management, care a costat 24,1 milioane de euro, din care 10 milioane bani europeni.

Exit mobile version