Opinia Timisoarei

Sistemul de parcare care functioneaza de ani de zile la Timisoara, desfiintat de noul comisar sef al ANPC Timis. Sorin Susanu spune lucruri traznite

TIMISOARA. Parcarile din Timisoara nu sunt prevazute cu parcometre, iar soferii care isi lasa masinile in aceste locuri nu au de unde sa isi cumpere tichete, daca ca nu au telefon mobil sa plateasca prin SMS. Mai mult, locurile de parcare par ca nu sunt suficient de late. Acestea sunt neregulile gasite, la Timisoara, de Sorin Susanu, noul comisa-sef al ANPC Timis care de aproximativ o luna de zile conduce aceasta institutie, venit fiind de la Brasov.

Informarile si toate acele afise existente in zona de parcari vor trebui refacute, ni s-a transmis deja o macheta. Problema pleaca de la faptul ca anumiti consumatori sunt prejudiciati pentru ca in anumite zone nu se poate plati decat prin SMS. Dorim sa schimbam aceasta varianta pentru ca este una incorecta. Am discutat si vom dispune sa se creeze puncte din care sa se poata plati si cumpara tichete pentru parcarea in varianta clasica, traditionala„, a declarat Susanu.

Niciun sofer nu a depus o solicitare scrisa sau vreo plangere in acest sens la ANPC, insa institutia s-a… autosesizat.

 

Mai mult, Susanu pare confuz in declaratii spunad ca prin parcometre se poate plati cu ajutorul… SMS-urilor parcarea.

Este o autosesizare a noastra. In cadrul audientelor au fost astfel de discutii. Noi nu trebuie sa ne desfasuram activitatea doar in baza declaratiilor. Acele automate pot si accepta plata cu bancnote si prin SMS. Am dori sa vedem o evidenta exacta a acestor parcari sa vedem daca respecta dimensiunile minim obligatorii. In teren, o parte din ele nu sunt marcate. Exista o schita cu exact numarul de locuri, dmeniuni si cui sunt destinate si modul de administrare, respectiv cum se poate plati la ele„, a declarat Susanu.

Ceea ce trebuie spus este ca sistemul de plata al parcarilor, prin SMS functioneaza, la Timisoara, din anul 2013, deci de sase ani de zile, iar soferii care doresc sa parcheze in Timisoara au posibilitatea de a-si achizitiona si tichete de parcare in sistem de abonament, de la serviciul TimPark.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu s-a aratat contrariat de declaratiile sefului OPC: Vrea sa mergem in contra curent cu tehnologia? Parcometrele reprezinta un sistem depasit

Cum sa introducem asa ceva. Costa mii de euro. Pe toata planeta asta e tendinta. Am fost la o conferinta la Tel Aviv si primarul din Tel Aviv se mandrea ca incepand de anul trecut a generat sistemul de plata prin telefon. Noi il avem din 2013 generalizat. Pai noi mergem in contra curent cu tehnologia? Aceste aparate numite telefon sunt si altceva. Sunt dispozitive inteligente cu care se fac deja o multime de lucruri, se vor face si mai multe. Dar il punem pe om sa umble dupa parcometre pe ploaie, vant, caldura, sa isi caute fisele? Asta e un sistem depasit. Cine le are, le foloseste, dar nimeni nu mai cumpara. E vorba de milioane de euro, bani aruncati pe apa sambetei fara sa aduca un beneficiu cuiva„, a spus primarul Nicolae Robu.

Acelasi sef nou de la OPC Timis a dezvaluit miercuri ca i-a cerut primarului Nicolae Robu aviz psihologic de lucru la inaltime si a formulat impotiva acestuia o multime de acuzatii grave in cazul Operatiunii Ghilotina, anuntand ca Protectia Consumatorului face o ancheta ampla in cazul taierii cablurilor de internet la Timisoara.

CITESTE SINicolae Robu sa aduca aviz psihologic pentru munca la inaltime! Primarul va fi amendat de OPC si i se vor cere despagubiri pentru cei pe care i-a lasat fara internet si TV dupa ce a taiat cablurile din centru, la Timisoara 

Exit mobile version