Opinia Timisoarei

Si-au jurat ca nu mai calca in Romania, dupa ce au venit sa respire cel mai curat aer de pe planeta, in Banat! Ce-au patit niste turisti straini?

Auzisera ca avem in Banat cel mai curat aer de pe planeta, mai curat decat in Elvetia sau la Cascada Niagara, nu departe de Timisoara si aflasera de peisajele noastre de poveste si si-au zis sa faca o excursie sa se convinga. Aveau insa sa blesteme ziua in care s-au pus la drum.

CITESTE SI: Avem aer mai curat decat la Cascada Niagara sau in Elvetia, la noi in Banat, la doi pasi de Timisoara!

Vorbim de minivacanta a doi turisti din Cehia care si-au luat motocicletele si au venit la Poiana Marului. Au avut insa parte de o surpriza ce le-a taiat de tot dorinta de aventura.

Strainii s-au cazat peste noapte la o pensiune din Poiana Marului, insa cand s-au trezit au constatat ca remorca cu cele doua motociclete, pe care o aveau atasata la masina, a disparut fara urma.

Turistii au anuntat in mare graba politistii, care au pornit pe urmele hotilor.

In urma verificarilor efectuate de politisti, acestia au identificat remorca sustrasa la marginea orasului Otelu Rosu, fiind ascunsa in vegetatie. In continuare se efectueaza activitati in vederea identificarii autorilor si a celorlalte bunuri sustrase”, a declarat pentru resita.ro Cecilia Danet, purtator de cuvant al IPJ Caras-Severin.

Zona Poiana Marului-Maru a fost frecventata in aceasta vara de sute de turisti straini, insa localnicii sustin ca nu s-a mai intamplat ca acestia sa cada victime hotilor.

Motocicletele furate sunt estimate la peste 10.000 de euro, fiind fabricate in 2015 si 2016.

Poiana Marului, din judetul Caras-Severin, este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat, o oaza de liniste si de relaxare, situata la 600 si 700 de metri altitudine, strajuita de Muntii Tarcu si Muntele Mic si udata de raurile Sucu si Bistra Marului. Este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase arii protejate ale Banatului Montan, declarata Sit Natura 2000.


Statiunea Poiana Marului se afla la aproape 150 km de Timisoara si e inconjurata de paduri intinse de conifere si foioase, cu rauri cristaline, care purifica si ionizeaza aerul.

Cercetatorii francezi sustin ca aerul din Poiana Marului este mult mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara sau ca cel din unele celebre statiuni elvetiene.

In zona Poianei Marului aerul este foarte curat. Exista niste studii care au demonstrat ca ionizarea negativa este de 10 ori mai mare decat cea de la Cascada Niagara. Ionizarea negativa face foarte bine la sanatate, previne anumite boli. Studiul a fost facut de niste cercetatori francezi. Noi avem cel mai bun aer curat din zona”, declara, in premiera, in urma cu ceva timp pentru opiniatimisoarei.ro Cristina Curelea, lucrator in turism.

CITESTE SI: Avem aer mai curat decat la Cascada Niagara sau in Elvetia, la noi in Banat, la doi pasi de Timisoara!

Exit mobile version