Opinia Timisoarei

Si-a cumparat cea mai scumpa masina din lume, un Ferrari NART Spyder din 1967. Vezi cat a platit pentru bijuterie!

Un Ferrari NART Spyder din 1967 a fost vandut la o licitatie in Statele Unite pentru 27,5 milioane de dolari, cea mai mare suma platita vreodata pentru o masina a producatorului italian si un record pentru orice masina cumparata la o vanzare publica in SUA, transmite Bloomberg.


NART Spyder este o masina deosebita. Aceste masini sunt atat de rare. Sunt printre cele mai frumoase dintre toate modelele Ferrari. Unii dintre cei mai mari colectionari din lume detin unul, iar Steve McQueen a incercat sa il cumpere pe acesta dupa ce l-a accidental pe al sau„, a declarat John Collins, dealer in Marea Britanie, participant la licitatia organizata de RM Auctions pe coasta de vest a SUA.

Automobilele Ferrari din anii ’50 si ’60 sunt cele mai valoroase masini din lume, dominand atat licitatiile publice, cat si piata privata.

Estimata de RM la un pret de 14-17 milioane de dolari, decapotabila Ferrari NART Spyder a fost inscrisa la licitatie de familia defunctului Eddie Smith Sr, unicul proprietar al acesteia.

NART Spyder a fost numit dupa North American Racing Team, iar Ferrari a construit numai 10 astfel de bolizi.

Potrivit dealerilor, cumparatorul este antreprenorul canadian de moda Lawrence Stroll, pasionat de cursele de masini, care a licitat printr-un intermediar. Stroll nu a putut fi contactat pentru confirmarea achizitiei. Lawrence Stroll a construit Tommy Hilfiger intr-un brand global, in anii ’90.

Banii obtinuti de familia Smith vor fi donati pentru caritate.

Pretul, care include si comisioanele, este al doilea ca marime obtinut vreodata in lume pentru o masina la o licitatie publica, dupa cel de 19,6 milioane de lire sterline (29,7 milioane dolari) al unui Mercedes-Benz W196 din 1954, cu care Juan Manuel Fangio a castigat doua Grand Prix-uri. Acest automobil a fost vandut de casa de licitatii Bonhams in Goodwood, Marea Britanie, pe 12 iulie.

NART Spyder a fost descris de McQueen „ca una din chestiile acelea rosii italienesti”, in filmul „The Thomas Crown Affair” in care a jucat cu Faye Dunaway.

Steve McQueen a fost atat de impresionat de masina decapotabila incat a devenit unul dintre cei 10 proprietari initiali. La acea vreme, masina ar fi costat circa 15.000 de dolari, potrivit dealerilor.

Exit mobile version