Opinia Timisoarei

Sfaturi pentru un brad de Craciun de poveste

Auzim tot mai des vorbe cum ca sarbatorile de iarna „nu se mai simt” ca in anii trecuti si ca traditiile au mai ramas doar in zonele rurale. La oras, glasul colindatorilor se aude tot mai in surdina, mirosul mancarurilor se simte mai intens pe langa restaurante, iar culorile prajiturilor ne fura privirea in cofetariile pline de cumparatori.

O traditie care s-a modernizat, dar care inca se mai pastreaza este impodobirea bradului de Craciun. Cu toate ca in multe case a fost inlocuit cu unul artificial, ca merele si nucile cu care era ornat altadata acum stau in cosul de fructe, multi oameni cosidera ca e foarte important sa existe in casa. Beculete colorate, beteala, confetti, bomboane, instalatii luminoase, muzicale sau nu, lumanarele atarnate pe ramurile pomului, toate ne dau un sentiment de bucurie si implinire.

Decorarea bradului de Craciun este un moment important in familie, mai ales daca aveti copii. Specialistii spun ca si in acest sens trebuie sa tinem cont ca stiinta evolueaza si sa incercam sa renuntam la cutiile cu decoratiuni pe care le foloseam cu multi ani in urma. Pentru a avea un pom special, incepeti impodobirea cu cateva zile inainte de Ajunul Craciunului, cu un inventar al ornamentelor. Aruncati piesele distruse, chit ca asta inseamna o noua cheltuiala. Uitati de lucrurile vechi si reinventati-va bradul cu o tema noua. Fie ca alegeti un brad natural sau unul artificial, pretul este aproximativ acelasi. Unul de plastic, des, cu crengi perfect aranjate, cu o inaltime de peste 2 metri costa aproximativ 200 lei, la fel ca unul natural, in aceeasi stare, insa de care va puteti folosi o singura data. Un set de ornamente noi, incepand cu suportul, globurile, beteala, ingerasii, lantisoare, bomboanele, funditele si instalatia luminoasa va va mai costa aproximativ 300 lei.

Va dam cateva sfaturi pentru a avea un brad ca in povesti:

Exit mobile version