Opinia Timisoarei

Sfarsitul lumii vine din Germania! Vulcanul Laacher See din Germania poate erupe in orice moment

Laacher See

Vulcanul Laacher See situat in regiunea germana Renania-Palatinat, in inima Europei, ar fi pe cale sa erupa violent. Potrivit cercetatorilor, amenintarea pentru locuitorii continentului fiind cat se poate de reala. Studiile vulcanologilor au indicat ca vulcanul erupe periodic la intervale de 10.000-12.000 de ani, iar ultima mare explozie a fost in urma cu 12.900 de ani.

O intensificare a activitatii seismice in zona a fost observata inca din 2010, iar in februarie 2011 s-a inregistrat o serie de cutremure cu magnitudine variind intre 2 si 4,5 grade pe scara Richter, relateaza Daily Mail.

Vulcanul este urias

Talia acestui vulcan, ascuns sub lacul Laacher See, este enorma, putand fi comparata cu cea a vulcanului Pinatubo din Filipine, care a produs in 1991 cea mai mare eruptie a secolului XX, cu efecte nu doar in zona Asiei, ci in intreaga lume.
O eruptie a Laacher See, situat la 37 de kilometri de Bonn si 24 de kilometri de Koblenz, ar arunca in atmosfera si in regiunea inconjuratoare miliarde de tone de cenusa vulcanica si lava. Activitatea vulcanica este vizibila cu ochiul liber de turistii care vin pe malul lacului, deasupra acestuia ridicandu-se bule de dioxid de carbon (CO2) provenit de la magma din adancuri.

Exit mobile version