Opinia Timisoarei

Serbia anunta ca nu are nicio vina pentru renuntarea la Autostrada Timisoara – Belgrad! Reactia Ministerului Transporturilor din tara vecina

Dupa ce premierul Romaniei Sorin Grindeanu a anuntat la Timisoara zilele trecute ca nu se mai construieste Autostrada Timisoara – Belgrad, sustinand ca autoritatile din tara vecina au renuntat la proiect, Ministerul Constructiilor, Transporturilor si Infrastructurii din Serbia reactioneaza.

Intr-un comunicat postat de agentia de presa Tanjug se arata ca partea romana nu ar fi aprobat in timp util inceperea proiectului.

Serbia a sprijinit proiectul de construire a unei autostrăzi care să lege Serbia și România și l-a considerat unul strategic, doar că partea română nu a aprobat in timp util inceperea proiectului, a anuntat luni Ministerul Constructiilor, Transporturilor si Infrastructurii al Serbiei. Nu este vina Serbiei pentru renuntarea la autostrada până in Romania, se menţionează in comunicatul dat in legătură cu informatiile că Serbia s-ar fi retras din construirea autostrazii de la Pancevo la Vrsac (Vârșeț)„, se arata intr-un comunicat publicat de Agentia de Presa Tanjug, citat de Radio Romania.

Sambata, aflat la Timisoara, Sorin Grindeanu afirma ca de vina pentru oprirea demersurilor ar fi partea sarba.

CITESTE SI: ADIO autostrada de la Timisoara pana la Belgrad! S-a renuntat la construirea soselei de mare viteza  

Din pacate, partenerii sarbi, pentru ca aici trebuie sa fie de acord si Serbia si Romania, considera si au considerat ca nu este strategic acel proiect pentru sarbi, pentru Serbia. si au renuntat la sustinerea pentru proiectul respectiv. Nu din partea noastra, ci din partea Serbiei s-a renuntat”, a anuntat premierul Sorin Grindeanu, aflat la Timisoara.

Autostrada ar fi urmat sa aiba aproximativ 140 de kilometri, intre Timisoara si Pancevo, si doua benzi pe sens. In octombrie anul trecut fusese aprobat studiul de fezabilitate, in valoare de aproape 9 milioane si jumatate de euro. soseaua ar fi urmat sa fie gata pana in 2025.

Exit mobile version