Opinia Timisoarei

Senzationalul Dan Diaconescu a castigat licitatia Oltchim: Astept sa ma sune domnul Ponta!

Dan Diaconescu este castigatorul licitatiei de vanzare a combinatului Oltchim. Patronul OTV a oferit 203 milioane lei pentru a cumpara intreg blocul de actiuni al companiei (54,8%).

Dan Diaconescu a devenit, vineri, actionar majoritar al Oltchim (54,8% din capital). Comisia de licitatie a constatat ca n-a fost necesara o licitatie cu strigare, pentru ca oferta lui Dan Diaconescu a fost mai mare cu mai mult de 15% decat urmatoarea oferta. Dan Diaconescu este asteptat luni, la ora 10:00, la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare.

Acest contract l-a incurcat insa pe Dan Diaconescu, care a declarat ca vrea sa semneze un contract „de-adevaratelea”, nu cel atasat caietului de sarcini, pe care l-a catalogat drept un „draft”.

„Prima privatizare televizata in direct in Romania a fost una foarte curata. in general sunt numarul unu, lucrurile erau clare. Va anunt ca nu am dat spaga, nici domnului Vulpescu, nici domnului Ponta, si totusi am luat combinatul. Ar trebui si alti romani sa castige urmatoarele licitatii: Tarom, CFR. Astept sa ma sune domnul Ponta si sa ma felicite”, a declarat Dan Diaconescu dupa ce a fost anuntat castigator al licitatiei.

Dan Diaconescu a spus ca datoriile Oltchim vor fi reesalonate si ca va initia un audit financiar pentru a vedea pe ce a dat banii. „Oricum, e o mina de aur pe care statul a vrut s-o dea pe nimic”, a spus Diaconescu.

Exit mobile version