Opinia Timisoarei

Senatul a decis: Catedrala Mantuirii Neamului primeste in continuare bani de la stat

Senatul a respins propunerea deputatului Remus Cernea ca statul sa nu finanteze construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Proiectul prevedea ca fondurile destinate construirii Ansamblului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului vor fi asigurate de catre Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane fara contributii din bugetele Ministerului Culturii si Cultelor, autoritatilor administratiei publice locale sau a altor institutii publice.

La dezbaterile asupra proiectului, care au avut loc saptamana trecuta, Remus Cernea a aratat ca biserica are dreptul sa initieze lacasuri de cult, dar problema este masura in care statul roman sustine constructia acestei catedrale si de noi biserici.

„In ultimii 26 de ani a existat un exces evident de resurse publice alocate constructiei de noi biserici. Sunt mii de biserici noi sau in diferite faze de constructie, in timp ce statul roman nu a reusit sa ridice macar un spital nou din banii publici”, a afirmat Cernea, adaugand ca in societate exista un curent tot mai puternic impotriva finantarii catedralei si de noi biserici din bani publici.
Senatul este prima Camera sesizata in privinta acestei propuneri legislative, Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste mai multe: AICI

Exit mobile version