Opinia Timisoarei

Semafoarele din Timisoara nu sunt sincronizate, iar situatia trebuie rezolvata cat mai grabnic pentru fluidizarea traficului, spun englezii

Specialistii englezi au tras concluzia: problema traficului din Timisoara se poate rezolva doar daca se regleaza sistemul de semaforizare in intersectiile din oras! Timp de patru zile, o delegatie din Anglia formata din  specialisti in circulatie rutiera, cladiri istorice si dezvoltare urbanistica, din Nottingham, a vizitat Timisoara si a incercat sa gaseasca solutii pentru una dintre cele mai importante probleme ale orasului: traficul infernal.

Dupa patru zile de analize, britanicii au ajuns la concluzia ca semafoarele din intersectii oras nu sunt reglate si de aceea nu sunt bine sincronizate si creeaza blocaje si aglomeratie.

„Solutia cea mai simpla si cea usor aplicabila in Timisoara ar fi schimbarea duratei semafoarelor in foarte multe intersectii din oras. Asta ar trebui sa fie prioritara”, a declarat Matthew Tucker, expert in traficul din Nottingham.

O alta solutie gasita de englezi pentru problema traficului ar fi ca pretul parcarilor sa creasca si sa depaseasca pretul la transportul public. „O astfel de solutie, pe termen lung ar face ca persoanele care circula mai mult cu masinile sa aleaga sa mearga cu autobuzul tramvaiul sau troleibuzul. Totusi,  in cazul acesta investitiile in mijloacele de transport in comun ar fie foarte mari. Noi in Nottingham am reusit acest lucru dezvoltand foarte mult liniile de tramvai din oras”, a mai declarat acesta.

Directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara, Aura Junie,  spune ca solutiile vor fi discutate, dar ca vor fi greu de pus in practica pentru ca fondurile lipsesc. „Expertiza pe care cei 3 au facut-o nu se poate compara cu expertiza noastra. Ei sunt experti la nivelul Angliei, noi la nivelul Romaniei. Municipalitatea timisoareana trebuie sa pune in aplicarea atatea idei cate poate, cel putin in acest an de austeritate. Ceea ce vreau sa va spun este ca exista o politica de austeritate atat la noi, cat si la ei in Anglia. Oricum, opiniile dansilor au venit sa ne incurajeze „, spune Junie.

Specialistii englezi ofera gratuit consiliere pentru Primaria Timisoara, prin intermediul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.

Exit mobile version