Opinia Timisoarei

Seful DRDP Timisoara, Horatiu Simion, demis la TV dupa prabusirea unei masini in Dunare. Anuntul facut de ministrul Transporturilor

TIMISOARA. Urmari neasteptate dupa accidentul de sambata din judetul Caras Severin, cand o masina a plonjat in Dunare, iar 4 oameni s-au inecat in fluviu si au disparut in adancuri.

CITESTE SI: I-a stat inima-n loc. Patania unui sofer din Timisoara. Video 

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc a decis sa-l demita pe seful Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara, pe motiv ca parapetul de pe sosea, in portiunea in care s-a produs accidentul, ar fi fost deteriorat.

Razvan Cuc a anuntat ca il demite pe Horatiu Simion la… televizor, pe cand era intr-o transmisiune directa la o emisiune. Nicio hartie oficiala nu a ajuns la Directia Regionala de Drumuri si Poduri.

Totodata, in aceeasi declaratie televizata, ministrul Transporturilor a spus ca il demite si pe seful de la Sectia de Drumuri Orsova, Ion Cunicel.

Am constatat ca atat DRDP Timisoara cat si Sectia de Drumuri Orsova sunt vinovate cel putin de indolenta si de proasta gestionare a teritoriulului aflat in administrarea acestora. Potrivit raportarilor, Sectia de Drumuri Orsova detinea parapet pe stoc, care ar fi trebuit inlocuit in acel sector de drum. In urma analizei, am cerut directorului CNAIR sa-l demita pe directorului DRDP Timisoara cat si pe seful sectiei de drumuri Orsova”, a spus ministrul Razvan Cuc.

UPDATE: Dupa orele 15.00, un comunicat al reprezentantilor CNAIR a confirmat oficial demiterile celor doi specialisti de la Drumuri, anuntand ca seful Companiei Stefan Ionita, la cererea ministrului, a luat masuri impotriva celor care ”se fac vinovati de gestionarea deficitara a zonei aflate in administrarea DRDP Timisoara”.

CITESTE SI: A fost scoasa masina prabusita in Dunare. Parintii si cei doi copii ai lor nu sunt inauntru 

Va reamintim, sambata dimineata, o masina in care se aflau 5 oameni s-a prabusit in Dunare in zona localitatii Coronini. Soferul, care avea permis doar de 7 luni, a reusit sa se salveze, insa ceilalti 4 ocupanti ai masinii, o familie intreaga, a pierit in apele fluviului.

Dupa mari eforturi, autoturismul a fost recuperat de pe fundul apei, insa era gol, semn ca trupurile celor doi parinti si ale copiilor lor au fost luate de curentii puternici ai fluviului. Cadavrele sunt cautate in continuare de echipe de pompieri de la Moldova Noua, politisti de frontiera si politia navala.

Exit mobile version