Opinia Timisoarei

Sefii de Politii Locale din tara cer, de la Timisoara, un statut al politistului local

TIMISOARA. Mai multi sefi de Politii Locale din principalele orase ale tarii si-au dat intalnire, la Timisoara, pentru a discuta despre  posibilitatea modificarii legislatiei astfel incat sa existe un statut al politistului local care sa aiba atributii clare.

Sunt probleme de initiere a unor proiecte care sa ajunga la parlamentarii din Romania vizavi de organizarea si functionarea acestei institutii. Nu cerem statut national, acesta il are un politist national dar un minim de drepturi pentru politistii care stau 24 din 24 de ore e necesar. In momentul de fata Politia Locala nu are un statut, suntem parteneri cu sindicate de la nivel national si am lucrat la un statut, insa din pacate de 6 ani nu am reusit sa il promovam. Poate ca acum vom reusi sa il promovam pentru ca se impune„, a declarat Doru Spataru, directorul executiv al Politiei Locale Timisoara.

Si presedintele Federatiei Nationale a Politiilor Locale, Florin Gazdac, a sustinut modificarea legislatiei si s-a aratat nemultumit ca politistii locali nu pot interveni in trafic.

Propunem modificarea mai multor legi, avem un pachet de proiecte, dar printre ele, bineinteles, Legea Politiei Locale, codul rutier. Atributiile care sunt prevazute in aceasta lege nu sunt corelate cu alte legi pentru faptul ca suntem pusi in imposibilitatea  de a ne desfasura activitatea conform atributiilor pe care le avem si anume propunem cateva modificari corelate cu alte modificari. De exemplu, politistul rutier local nu poate sa opreasca, conform legislatiei in vigoare o masina aflata in trafic. Este, insa, obligat sa ia totusi unele masuri„, a declarat Florin Gazdac.

La intalnirea de la Timisoara au participat directori ai Politiilor Locale din Timisoara, Bucuresti, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Iasi, Galati si Constanta.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version