Opinia Timisoarei

Sedinta cu scantei in PNL! Orban: Am pierdut tot timpul pe mana PSD. Antonescu: Vrei sa rupem alianta?

Scandal la sedinta PNL dedicata evaluarii rezultatelor referendumului din 29 iulie. Deputatul Ludovic Orban a declarat, la iesirea de la discutii, ca liberalii au pierdut „intotdeauna pe mana PSD„, incepand de la prima suspendare a lui Traian Basescu din 2007. In interior, Orban ar fi spus ca PNL a tras suficient la caruta PSD, conform unor surse citate de Mediafax.
Replica lui Crin Antonescu nu s-a lasat asteptata.

Deputatul PNL Ludovic Orban a sustinut, joi, in sedinta Delegatiei Permanente, ca nu este normal ca partidul sa plateasca pentru referendum, PSD fiind formatiunea care a initiat acest demers, iar in conducerea liberala nu s-a dat un vot in acest sens. Surse din PNL citate de Mediafax au declarat ca Orban a ridicat, in cadrul sedintei conducerii, problema prejudiciilor de imagine pe care PNL le-a avut in urma esecului referendumului, noteaza realitatea.net.

Acesta a reprosat liderilor ca ideea referendumului nu a fost discutata, inainte de a fi demarat, in cadrul Delegatiei Permanente si ca nu s-a dat un vot in acest sens, pentru a fi asumat. „Am tras destul la caruta PSD-ului”, a spus Orban, potrivit surselor citate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a replicat lui Orban, spunandu-i ca, daca doreste sa propuna Congres extraordinar, este liber sa o faca. „Vrei sa rupem alianta cu USL?„, i-ar mai fi spus Antonescu deputatului PNL. Potrivit surselor citate, presedintele PNL a raspuns ca initierea referendumului s-a facut cu acordul tuturor partidelor din Uniune, si ca nu se poate spune ca este vina exclusiva a unui singur partid.

Ulterior, la iesirea din sedinta, Orban a apreciat ca PSD este cel care ar trebui sa deconteze esecul referendumului si ca si-a spus opinia in prezenta lui Crin Antonescu. „Sigur ca am venit sa discutam si despre referendum, dar nu mi se pare normal ca unii de la PSD sa incerce sa il scoata pe Crin Antonescu tap ispasitor pentru acest referendum, si pe PNL. PNL s-a implicat pentru a-l demite pe Basescu„, a declarat Orban.

Crin Antonescu nu s-a scuzat, a fost un dialog cu el, un dialog in forul intern (…) El nu are de ce sa se scuze, a facut tot ce a depins de el si de PNL pentru a indeplini obiectivul fundamental de a-l demite pe Traian Basescu„, a adaugat deputatul PNL.

PNL nu are absolut niciun fel de vina pentru faptul ca Traian Basescu este inca in functie. Esecul provine din cauze mai vechi, prima cauza fiind actuala componenta a CCR, care a fost supusa unui abuz al PDL care a reluat votul dupa alegerea lui Valer Dorneau, este rezultatul unei vizite nepregatite la Bruxelles, in care premierul si-a luat niste angajamente pe care nu ar fi trebuit sa si le ia, evident ca ma refer la pragul de prezenta la vot de 50 la suta plus unu„, a declarat Orban.

Potrivit acestuia, nu se impun sanctiuni in PNL intrucat nu exista motive pentru a cauta „tapi ispasitori care nu exista”. „Ce sanctiune sa-i dai lui Ciprian Dobre la Mures, sau lui Ovidiu Silaghi la Stau Mare, unde prezenta la vot nu s-a datorat electoratului romanesc, ci faptului ca in judetele respective exista un electorat maghiar de 35-45% care nu a venit la vot? Primarii PNL s-au mobilizat obtinand chiar mai multe voturi decat la alegerea lor ca primari si nu exista motive pentru a cauta acum niste tapi ispasitori care nu exista„, a punctat Orban.

In privinta unei noi suspendari a sefului statului, Orban s-a limitat sa declare ca este „o chestiune strategica” despre care nu vrea sa discute.

Exit mobile version