Sector experimental, pe zeci de metri, pe traseul Centurii de Sud la Timisoara. Tehnologia de lucru, verificata in raport cu terenul. Foto

TIMISOARA. Noi momente importante pe santierul Centurii de Sud la Timisoara. Saptamana aceasta a fost realizat un sector experimental in capatul traseului, la doi kilometri de Utvin.

CITESTE SI: Procedura unica in vestul Romaniei aplicata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Video 

Practic, muncitorii au asternut pe zeci de metri toate straturile necesare fundatiei viitoarei structuri rutiere pentru a definitiva tehnologia de lucru in raport cu pamantul din zona si utilajele folosite in santier.

Au verificat cu mare precizie grosimea balastului, a straturilor de pamant ce trebuie asternute si au testat utilajele de compactare. Au facut astfel o evaluare a parametrilor de lucru si de verificare a calitatii, la care au participat toti responsabilii de proiect.

In functie de rezultatele acestor verificari, de caracteristicile fizice-mecanice si geometrice ale sectorului experimental, care trebuie sa fie in conformitate cu prevederile proiectului si a caietelor de sarcini, se regleaza conditiile de lucru si tehnologia folosita.

Pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, antreprenorul Tirrena Scavi a continuat, saptamana aceasta, demolarile de platforme, sapaturile la fundatii, asternerea stratului de forma pe un sector experimental, umpluturi de pamant, decopertarea stratului vegetal, relocari de retele si depozite de pamant, forare piloti, cofrare si turnare fundatie podet, stabilizare cu dorosol etc„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Saptamana aceasta a mai fost marcat un moment important pe traseul viitoarei Centuri. Arheologii au incheiat cecrcetarile in situl 7 de la Utvin si au inceput munca in teren pe situl 2, intre Mosnita Noua si Ghiroda, acesta fiind de altfel si ultimul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Adica daca se vrea se poate si cu cercetarea arheologica.
    Se vede ca nu asta era cauza atunci cand erau intarzieri uriase, ci doar un pretext, o minciuna care sa ascunda incompetenta si faptul ca nu a fost asigurata finantarea. Tari ca Italia, Grecia Turcia, etc au mult-mult mai multe vestigii istorice si tot construiesc mai mult ca noi. E o prostie sa-ti neglijezi treculul. Iar afirmatii de genul: „nu am putut termina lucrarea pentru ca arheologii…” sunt minciuni sfruntate. Intarzieri din aceasta cauza or fi acolo unde termenele sunt stranse, pe ore, nu de luni si ani, ca la noi. In tarile civilizate, o intersectie suspendata se realizeaza intr-un sfarsit de saptamana, nu in luni de zile. Exemplu este podul de la Sag. A durat vreo doua luni sa faca imbinarile intre segmentele de pod. Daca lucrau cu mai multi oameni si fara intrerupere puteau termina de vineri seara pana duminica noaptea. Dar nu vor sa plateasca ore suplimentare si nici sa aibe mai multi oameni, ca e greu sa-i organizezi. Asa prind o lucrare si o taraganeaza pana prind alta.