Opinia Timisoarei

‘Secretori de venin! De la o zi la alta, uimirea imi e tot mai mare!’. Ce le transmite primarul Nicolae Robu timisorenilor care nu vor plata biletelor de transport doar cu telefonul

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu mai multe zile a anuntat ca intr-un viitor nu prea indepartat vom calatori prin Timisoara cu mijloacele de transport in comun achitand biletul doar cu telefonul mobil, iar asta a starnit vii reactii in spatiul public, primarul Nicolae Robu a facut sondaje pe Facebook. N-a fost multumit de unele comentarii ale timisorenilor care sustin ca ar trebui pastrate in paralel si biletele de hartie pentru aceia care nu au un smartphone sau un card bancar.

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

La cateva ore de la sondajul facut pe pagina sa de Facebook, in care ii intreba pe utilizatori daca stiu ca in Timisoara calatoriile pe mijloacele STPT se pot plati cu telefonul, edilul le transmite timisorenilor un mesaj tot pe reteaua de socializare, unde ii face ‘secretori de venin’ pe unii dintre comentatori.

CE OAMENI! DE LA O ZI LA ALTA, UIMIREA ÎMI E TOT MAI MARE!

Am declarat acum vreo două luni că VA VENI VREMEA când singurul mod de plată a călătoriei în sistemul de transport public al Timișoarei va fi cu smartphone-ul! De pe card bancar, printr-o aplicație bazată pe cod QR -cum se face acum-, prin sms sau altfel, asta rămâne de văzut, dar, e clar, cu telefonul. N-am spus că de mâine, repet, am spus că va veni vremea! Și am adăugat că vom ajunge în curând ca până și un cornet de înghețată și o pungă de popcorn să le plătim cu telefonul! Pt că, evident, acesta este cursul vremurilor! Dar, am mai adăugat că, până atunci, vom păstra, în paralel cu plata cu telefonul și plata cu bilete, pe care o avem acum!

Ei bine, cum au reacționat acești SECRETORI DE VENIN VEȘNIC DE SERVICIU?! Deși majoritatea lor covârșitoare nu folosesc și nu vor folosi transportul în comun, deși fără excepție, sunt convins, au smartphone-uri, au declanșat o adevărată isterie împotriva mea, ba că ce-o să se facă ei dacă nu au smartphone-uri, ce-o să se facă dacă nu au nici măcar un simplu telefon să trimită un sms, etc., etc.

Ei bine, eu voi merge înainte! TIMIȘOARA VA CONTINUA SĂ SE DEZVOLTE ÎN CONCEPTUL DE SMART CITY, iar acești cârcotași n-au decât să cârâie cât vor! Așa au făcut -aceiași indivizi, aproximativ, căci aceiași sunt, peste tot!- și când am introdus, în premieră națională, plata parcării exclusiv de pe telefon. Și timpul a demonstrat ce bine am făcut!„, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu, contrazis de Sorin Supuran

In urma cu cateva zile, fostul director al Societatii de Transport Timisoara Sorin Supuran, proaspat demis din functie de Consiliul de Administratie al STPT format din apropiati ai edilului sef, explica ca nu pot fi obligati calatorii sa foloseasca un singur mod de plata pentru bilete. Mai mult Supuran anunta ca Societatea cauta solutii in acest sens si avusese deja o prima intalnire cu reprezentanti ai boardului de la Telekom, de la Timisoara si Bucuresti, care au venit sa prezinte variante de ticketing care au fost implementate in mai multe orase, cum ar fi Oradea sau Bucuresti.

Am cerut solutii de la mai multi parteneri, s-au angajat ca in data de 10 august sa ne reintalnim. Noi vom pune la dispozitia publicului mai multe sisteme de taxare, prin SMS, prin cititoare de carduri. Cetatenii sa aleaga varianta de plata, pentru ca asa va creste volumul de incasari. Aplicatia actuala ramane in uz, dar nu putem obliga cetatenii sa foloseasca o singura modalitate de plata„, explica joi Sorin Supuran, care de vineri nu mai este director la STPT.

CITESTE SI: Sorin Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT, voi vorbi de jaful facut ani de zile si despre cum intelege Nicolae Robu sa-si respecte agajamentele 

Exit mobile version