Opinia Timisoarei

Secretele bucatariei vanatoresti din Banat, dezvaluite la Timisoara in prima carte de retete scrisa de o asociatie de vanatori si pescari din Romania. FOTO!

TIMISOARA. Pasionatii de gatit au parte acum de idei noi intr-o carte de bucate scrisa in premiera de vanatorii din judetul Timis. Timisorenii pot descoperi in peste 200 de pagini cum se pregateste si se gateste carnea de vanat sau de peste.

Cartea „Retele alese de la vanatori culese” este rodul muncii a sapte vanatori care sunt si bucatari in acelasi timp si este prima de acest gen din Romania. Retetele sunt adunate din mai multe colturi ale tarii, insa sunt aduse in atentia publicului de Dumitru Mosoiu, Gabriel Gutui, Vasile Corbus, Iulian Ciorogaru, Dumitru Vacaru, Dan Lambert Hodoneantu si Gavrila Stoin, sunt indrumarea lui Traian Oprea, presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Timis.

Este o prima carte de retete alese facuta de o asociatie de vanatoare din Romania. Este prima carte cu retete din preparate din vanat si peste, bineinteles, pentru ca suntem asociatie de vanatori si pescari sportivi. Aceasta carte este rezultatul a 7 ani de experienta in Festivalul Vanatorilor, unde dupa cate stiti unul din concursuri este cel de pregatire de mancaruri vanatoresti la ceaune si nu numai. De mult m-am gandit sa fac aceasta carte si in introducerea cartii veti gasi o expunere vizavi de cat am muncit si indurat ca reusesc sa smulg aceste retete de la cei care mi le-au dat…. Sunt mai multi colegi pentru ca fiecare are specificul lui. Unii sunt specialisti in carnati, in mici, in pastrame, altii in ceaune, in pregatirea vanatului, pentru ca vanatul este o carne aleasa, cautata de foarte multa lume„, a declarat presedintele AJVPS Timis, Traian (Puiu) Oprea.

De la prepelita la frigare sau porumbel pane pana la rulada de caprior sau urs la ceaun, vanatorii au tinut sa le arate cititorilor ca ei stiu sa faca o multime de bunatati, si nu doar sa traga cu arma.

Noi venim pentru a arata publicului si necunoscatorilor pasiunii noastre ca noi, in afara de a trage cu arma, mai avem si alte pasiuni. Una dintre ele este aceasta de a gati si de a destanui din retetele si cunostintele noastre in ale bucatariei celor care nu au cunoscut gusturile acestea rafinate si care probabil se vor inspira din aceasta carte„, a mai spus Traian (Puiu) Oprea.

Exit mobile version