Opinia Timisoarei

Se vor ridica masinile parcate in parcuri, pe spatii verzi si in zonele pietonale, la Timisoara. Se schimba reglementarile de oprire si stationare, dar si amenzile

TIMISOARA. Va fi completata hotararea de consiliu local privind constatarea si sanctionarea contraventiilor, la cererea Politiei Locale.
Prevederile actuale au cateva minusuri, pentru ca nu sunt cuprinse situatii intalnite in spatiile pietonale, iar agentii nu-i puteau sanctiona pe soferii indisciplinati.

Pe strazile pietonale au drept de acces doar conducatorii auto care locuiesc in zona sau cei care presteaza servicii publice, cu avizul Comisiei de Circulatie.
Pana acum, pentru stationarea si oprirea acestor autovehicule, nu au existat reguli unitare pentru toate zonele pietonale.

Odata cu schimbarea legii locale, se va interzice stationarea vehiculelor in toate zonele pietonale din Timisoara, in afara spatiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

De asemenea, se interzice oprirea si stationarea masinilor pe scuaruri, pe insule de dirijare a circulatiei, in parcuri, pe spatii verzi sau pe alte amenajari rutiere care nu sunt destinate opririi si stationarii vehiculelor.

Nerespectarea acestor noi prevederi constituie contraventie si va fi sanctionata cu amenda contraventionala sau, dupa caz, cu lipire de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor ori pe caroseria vehiculelor, precum si cu ridicarea masinii. Amenda este intre 600-1.200 lei pentru persoanele fizice si 1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

Spatiile destinate stationarii in zonele pietonale si intervalul orar permis vor fi stabilite ulterior aprobarii acestui proiect de hotarare de consiliu local si supuse avizarii Comisiei de Circulatie.

Proiectul de hotarare ce va fi supus aprobarii Consiliului Local poate fi consultat AICI.

Exit mobile version