Opinia Timisoarei

Se vindeca mai repede infectatii cu coronavirus la Timisoara pentru ca noi nu amestecam pacientii. Dezvaluirea medicului Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes. Video

TIMISOARA. Dupa ce a explicat modelul exemplar de organizare prin care cadrele medicale sunt impecabil protejate de infectie in Spitalul Victor Babes de la Timisoara, astfel ca nu a existat in aproape 2 luni niciun doctor, asistent ori infirmier infectat, medicul Virgil Musta face o noua dezvaluire.

CITESTE SI: Timisoara va aplauda si va multumeste. Politisti, pompieri si jandarmi au luminat portile Spitalului de Boli Infectioase aducand un omagiu cadrelor medicale din prima linie a luptei cu coronavirusul. Video  

CITESTE SI: Modelul din spatele zidurilor Spitalului Victor Babes din Timisoara, explicat in imagini. Niciun cadru medical infectat, peste 100 de oameni vindecati de coronavirus. Video 

Raspunde astfel unei alte intrebari pe care multi si-au pus-o in aceste saptamani: De ce la Timisoara pacientii se vindeca atat de repede? In mare lor majoritate, cei peste 100 de oameni insanatositi la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes au parasit unitatea sanitara in cel mult o saptamana de la internare.

Medicul Virgil Musta a precizat pentru opiniatimisoarei.ro ca niciodata bolnavii cu COVID 19, veniti in zile diferite, nu au fost amestecati in saloane.

Noi, la 5 zile, pentru formele usoare si medii faceam primul test de determinare al ARN-ului viral, prin Real Time – PCR, si surpriza placuta a fost ca majoritea pacientilor il aveau negativ. Ziua urmatoare repetam, iar la doua teste negative si puteam face externarea. Aceasta ne-a permis si sa facem un numar mare de externari.

Una dintre observatiile pe care le-am avut, si e posibil sa fi influentat aceasta evolutie favorabila rapida a pacientilor, este faptul ca noi nu amestecam pacientii. Avem un fel de circuit al pacientilor pe sectie.

Sunt pacienti care se interneaza in aceasi zi, in acelasi salon cu forme asemanatoare. Daca unul iese negativ mai devreme cu o zi decat altul, nu punem in ziua respectiva inca un pacient in salon, ci asteptam pana se negativeaza si celalalt, ca sa nu vina din nou persoane intens contaminate si sa existe riscul de a-l contamina pe celalat. Am constatat ca, intr-o zi sau doua, toti pacientii din salonul respectiv se negativizeaza, daca sunt pacienti cu aceleasi forme de boala„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version