Opinia Timisoarei

Se umfla apele in Banat, pericol de inundatii. Autoritatile sunt in alerta

TIMISOARA. Ploile cazute din belsug in ultimele ore atat in Timis, cat si in Caras-Severin, dar si atentionarea de vreme rea, proaspat emisa de meteorologi, au pus in garda angajatii de la Administratia Bazinala de Apa Banat.

CITESTE SI: ‘Daca restrictionam traficul pe o banda sa o asfaltam, ar fi o catastrofa’. Ce se intampla in acest an pe cea mai tranzitata sosea din vestul tarii, cosmarul soferilor? Anuntul DRDP Timisoara 

Cantitati de precipitatii insemnate s-au inregistrat la mai multe statii hidrometrice: Luncani (Timis) 33,8 l/mp, Poiana Marului (Caras-Severin) 33,4 l/mp, Moniom (Caras-Severin) 31,9 l/mp.

Debitele sunt in crestere peste tot, insa, deocamdata, nu s-au atins cotele de aparare.

In Banat, s-a instituit o avertizare COD GALBEN, care vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte statia hidrometrica Balint, Bega Veche-bazin superior, Timis – bazin superior amonte statia hidrometrica Lugoj, Poganis – bazin superior, Barzava-bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Timis si Caras-Severin).

De asemenea, s-a instituit si o avertizare COD PORTOCALIU, valabila pina miercuri la orele pranzului, care vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte statia hidrometrica Faget (judetul Timis) si Bistra (afluent al raului Timis) – judetul Caras-Severin.

Specialistii ABA Banat monitorizeaza in permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa vizate de avertizarile hidrologice aflate in vigoare.

Exit mobile version