Opinia Timisoarei

Se scumpesc biletele si abonamentele de tramvai, autobuz sau troleibuz la Timisoara. Lista cu majorarile de tarife cerute de STPT

TIMISOARA. Dupa mai multi ani in care tarifele nu au fost modificate, Sociatatea de Transport Public Timisoara cere majorarea lor.

Cresterea preturilor la biletele si abonamentele pentru tramvaie, autobuze si troleibuze este justificata, spun reprezentantii STPT, de scumpirea utilitatilor, a materialelor si pieselor de schimb, a asigurarilor RCA si a cheltuielilor cu salariile.

Noile tarife propuse sunt de 4 lei pentru un bilet unic de calatorie si de 130 de lei pentru un abonament general pe 30 de zile si urmeaza sa intre in vigoare doar dupa aprobarea de catre Societatea Metropolitana de Transport Timisoara si Consiliul Local Timisoara.

Societatea nu poate functiona si in anii urmatori bazandu-se in mare parte pe subventiile acordate de Primaria Timisoara. In paralel cu acest plan de ajustare a tarifelor am lucrat si la unul de restructurare a companiei, pentru a eficientiza activitatea si pentru a scadea din costurile salariale. Astfel, in perioada urmatoare vom propune desfiintarea a 150 – 200 de posturi reprezentand personal auxiliar, fara legatura directa cu activitatea de transport. Restructurarea nu ii va viza pe cei care fac parte din personalul de bord (soferi si vatmani) si pe cei care se ocupa in prezent de mentenanta mijloacelor de transport in comun. Vom asigura astfel ca putem pastra un nivel salarial competitiv si, in acelasi timp, ne vom asigura ca frecventa curselor de transport public nu va fi afectata”, a declarat Patriciu Malin Ruset, directorul interimar al STPT.

Potrivit reprezentantilor STPT, ultima majorare a pretului abonamentelor a avut loc in 2009.

Exit mobile version