Opinia Timisoarei

Se schimba, din nou, Codul Rutier! Combinele agricole vor avea voie sa circule pe sosele!

Doisprezece senatori si deputati au initiat un proiect de modificare a Codului Rutier care prevede ridicarea interzicerii circulatiei pe drumurile publice a vehiculelor agricole. Motivul? Parcelele agricole sunt faramitate.

“Romania este tara cea mai divizata din cadrul Uniunii Europene, detinand, dupa statistici, 32,2% din numarul de exploatatil ale Uniunli Europene, legislatia fondului funciar avand prevederi care au favorizat actuala faramitare. Desi numarul total de exploatatii agricole au scazut in ultimul deceniu cu peste jumatate de milion, de la 4,48 milioane ferme in 2002 la 3,86 milioane ferme in 2010, s-a mentinut structura extrem de divizata a agriculturii romanesti si caracterul de subzistenta al marii majoritati a fermelor. Pornind de la aceasta realitate privirtd structura agrara a Romaniei, excesiv faramitata, se considera faptul ca trebuie abordata special problema circulajiei pe drumurile publice a utilajelor si autopropulsatelor agricole care se deplaseaza spre parcelele agricole. Fata de cele prezentate, am elaborat propunerea legislativa, anexata, pe care o supunem spre adoptare, in procedura de urgenta, Parlamentului”, se arata in textul de motivare a propunerii legislative.

Astfel, daca propunerea va fi adoptata, utilajele si autopropulsatele agricole vor avea voie sa circule din nou pe drumurile publice cu conditia insotirii acestora de autovehicule dotate cu semnale speciale de avertizare cu lumina galbena.

Exit mobile version