Opinia Timisoarei

Se ridica prima parcare supraetajata din Timisoara! Va avea peste 900 de locuri

TIMISOARA. In ansamblul mixt Openville, dezvoltat de compania IULIUS, au inceput lucrarile de constructie a primei parcari supraetajate din Timisoara. Situata in imediata vecinatate a Iulius Mall, in laterala dinspre Calea Sever Bocu, parcarea va avea o capacitate de peste 900 de locuri, fiind printre cele mai mari din tara.

Investitia companiei IULIUS este estimata la valoarea de 11 milioane de euro, parcarea urmand a fi finalizata in toamna. Cu o suprafata desfasurata de peste 23.000 mp, noul parcaj va fi configurat pe sase niveluri: demisol, parter si patru etaje. O pasarela pietonala va conecta parcarea de Iulius Mall, facilitand, astfel, accesul clientilor direct in interiorul mall-ului.

Parcarea supraetajata va fi dotata cu tehnologii performante de acces, semnalizare si detectie, precum si cu lifturi si instalatii de supraveghere video. Totodata, va beneficia de un sistem inteligent de management, care ii va directiona pe conducatorii auto spre locurile de parcare disponibile.

Impreuna cu locurile existente in parcarea subterana a Iulius Mall, cu cele din parcarea supraetajata, precum si cu cele care urmeaza a fi amenajate, in ansamblul Openville vor fi disponibile, in total, aproximativ 4.050 de spatii de garare.

Din dorinta de a mentine conditiile optime oferite clientilor Iulius Mall Timisoara si in concordanta cu preocuparea fata de protejarea mediului inconjurator, santierul parcarii va fi delimitat cu arbori speciali folositi la realizarea „perdelelor” verzi, cu rolul de a bara emisiile de praf si de a oferi protectie fonica.

Openville Timisoara reprezinta o investitie in valoare de peste 220 milioane de euro. Acesta va fi primul proiect mixt din vestul tarii, care va reprezenta polul birourilor din intreaga regiune si o destinatie de lifestyle completa.

Cel mai mare centru de business, cumparaturi si entertainment din vestul Romaniei va include sapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafata totala de 130.000 mp inchiriabili, 60.000 mp aditionali de retail, peste 430 de magazine, restaurante si cafenele tematice, cinema multiplex, fresh market, patru sali pentru evenimente, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. In plus, timisorenii vor avea la dispozitie si cel mai mare parc suspendat din Romania, spatiu verde de peste 55.000 mp.

Exit mobile version