Opinia Timisoarei

Se reorganizeaza traficul in toata zona centrala, la Timisoara. Apar noi benzi de circulatie pe mai multe artere si nu vom mai vedea vara asta palmierii pe bulevardul Bratianu

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu cateva saptamani reprezentantii Primariei au reorganizat circulatia pe strada Cluj, soferii mergand acum pe 4 benzi catre Spitalul Judetean, iata ca urmeaza noi modificari importante in trafic.

CITESTE SI: Santierul pentru largirea drumului Timisoara – Dumbravita – Autostrada mai asteapta. CNSC: Consiliul Judetean trebuie sa reia licitatia 

Odata cu transferul traficului spre centrul orasului de pe strada Cluj pe Ripensia, autoritatile locale vor proceda la o noua schimbare care ar trebui sa imputineze blocajele.

 

Va aparea o noua banda de circulatie pe strada Michelangelo, din dreptul podului si pana la intersectia cu strazile Eminescu si C. D. Loga, care va continua mai apoi pe bulevardul I. C. Bratianu pana la liniile de tramvai. Practic, pe aceste tronsoane vor fi desfiintate parcarile de pe marginea drumului, pe sensul de mers dinspre Michelangelo spre centrul orasului, dar si scuarul dintre sensurile de mers de pe Bratianu, unde erau asezati vara faimosii palmieri.

„Pe Michelangelo analizam cum am putea sa amenajam o banda in plus, astfel incat, de la trecerea podului si pana la Banca Nationala sa avem 3 benzi. Mai departe, dincolo de linia de tramvai, catre Bastion, avem deja 3 benzi. In sens invers ramanem asa cum este acum”, explica pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Apoi, dupa iesirea de sub Bastion, inspre Punctele Cardinale, va fi construita o a patra banda de mers, pentru a se circula pe cate doua benzi dedicate din start atat spre Calea Aradului, pe strada Oituz, cat si catre strada Popa Sapca. Va ramane in continuare si banda la dreapta catre Take Ionescu.

In plus, reprezentantii primariei anunta ca in curand soferii vor circula pe 3 benzi pe sens si de la punctele cardinale pe strada Martin Luther, pe langa schela de petrol, spre Hotel Continental. Aceasta insa dupa ce vor fi indepartati mai multi stalpi de iluminat din dreptul Bastionului Theresia.

Pentru aceste doua modificari au fost obtinute recent si avizele Directiei Judetene pentru Cultura Timis, care solicitase mai multe lamuriri si un studiu istoric pentru zona vizata.

Lucrarile urmeaza sa inceapa in aproximativ o luna.

Exit mobile version