Opinia Timisoarei

Se reintroduce starea de urgenta in Romania? Anuntul de ultima ora al ministrului Sanatatii, dupa recordul de noi infectati cu COVID 19

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgenta, in contextul cresterii alarmante a numarului de cazuri de coronavirus in Romania. In acest moment nu se impune o astfel de situatie, a precizat el, desi in plina pandemie nu se inregistrau atat de multe cazuri intr-o singura zi.

CITESTE SI: 555, cel mai mare numar de cazuri noi de coronavirus de pana acum in Romania, si 18 morti. Avem opt nou infectati internati la Timisoara

CITESTE SI: Austria anunta ca va impune carantina obligatorie pentru romani, in urma exploziei cazurilor de Covid-19

Gestionam o criza a pandemiei, vreau sa avem o legislatie care sa ne permita sa ne desfașuram activitatea, sa revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectari pe zi. Facem o analiza, facem o propunere spre starea de urgenta”, a spus ministrul Sanatatii.

Apoi, Nelu Tataru a precizat ca trebuie vazuta evolutia ulterioara.

La propunerea INSP, Ministerul Sanatatii catre CNSU, propunere catre Presedintele Romaniei, dar int-un context care in acest moment nu face…”, a spus Tataru intr-un interviu TV, miercuri la orele pranzului.

Cresterea numarului de cazuri e de la o zi la alta si atunci se poate declara o stare suplimentara decat cea de alerta, dar evaluarea ne va da și raspunsul”, a adăugat el.

Nelu Tataru a precizat ca Romania a revenit la o rata de transmitere de 1,4, la nivelul zilei de 8 mai, de la o transmitere de 0,6-0,7, in urma cu o luna.

Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.

Exit mobile version