Opinia Timisoarei

Se pune in functiune centrala termica a Spitalului Judetean Timisoara, cu bani de la CJT. Nu va mai depinde de Colterm

TIMISOARA. Consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei necesare pentru punerea in functiune a centralei termice pe care o detine Spitalul Judetean Timisoara de multa vreme, dar care in acest moment nu este functionala.

Rectificarea de buget s-a facut in regim de urgenta, miercuri, avand in vedere situatia din Timisoara, in care orasul nu mai are termoficare din cauza datoriilor pe care Colterm le are catre furnizori.

CITESTE SI: Masuri de urgenta la cel mai mare spital din vestul Romaniei. Pacientii de la Spitalul Judetean din Timisoara incalziti cu clime si paturi electrice, dupa ce s-au oprit caldura si apa calda. Se vor aloca bani pentru centrala proprie. Video 

In urma sedintei celulei de criza de ieri, am convenit cu managementul Spitalului Judetean Timis sa repunem in functiune centrala existenta astfel incat in eventualitatea unei sincope, cum este cea din prezent sa avem o alternativa si sa nu mai stam cu frica in san ca pacientii nu au caldura.

Avem nevoie de ajutor din partea Primariei Timisoara, si anume primarul Dominic Fritz sa convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgenta si sa declare stare de alerta locala din cauza celor petrecute la Colterm, ca sa ne permita sa derulam procedurile de achizitie, sa finalizam lucrarile la centrala”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pentru opiniatimisoarei.ro.

Potrivit liderului Consiliului Judetean Timis, Spitalul Judetean are o centrala proprie, insa nu este functionala.

Banii alocati de consilierii judeteni vor fi folositi pentru schimbarea cazanelor si tevilor care sunt colmatate si nu mai pot fi folosite. De asemenea, mai multe conducte si racorduri trebuie inlocuite.

Consiliul Judetean Timis a alocat miercuri suma de 750.000 de lei pentru aceasta investitie. Suma se adaugă celor 50.000 de lei prevazut deja pentru investitii la acest spital.

Va reamintim, din cauza datoriilor pe care le are Colterm, E.ON a oprit furnizarea gazelor naturale catre compania de termoficare. Cei peste 50.000 de abonați au rămas marți la prânz fără încălzire și apă caldă. Printre abonați se numara și șase spitale din Timisoara care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire al orasului.

Miercuri la amiaza, presedintele CJT Alin Nica a anuntat ca a fost gasita o solutie de avarie, iar de joi se va relua furnizarea caldurii si apei calde in Timisoara.

Exit mobile version